Ad
Ad
Ad

Едно от погрешните схващания относно стартирането на блог е, че трябва да сте страхотен писател, за да сте успешен блогър. Нищо от това не може да бъде по-далеч от истината. Хората четат блогове, за да се запознават с лична гледна точка, затова повечето блогъри пишат в много неформален и разговорен стил. И поради свободата на формата много успешни блогъри пишат по различни теми.

Не е нужно да сте експерт по някоя от темите, за които пишете, за да имате успешен блог. Например, читателите на готварски блог не търсят съдържание от учебника на учен по храните, те се интересуват от преживяванията на човека, който всъщност е приготвил истински ястия и е споделил и грешките, които е допуснал и уроците, които е научил.

За да сте успешен блогър, има само едно изискване: страст по темата.

В основата на блогърството стои споделянето на знания  със света. Когато пишете за неща, които са ваша страст, прави процеса на стартиране на успешен блог много по-лесен. Докато пишете за това, от което наистина се интересувате, вашата страст ще блесне и ще поддържа интереса на читателите ви.

И така, защо да си правите труда да водите блог?

Има няколко причини:

Споделяте вашата история

Блогът ви позволява да имате глас и да бъдете чути. Можете да споделите историята си с целия свят, ако решите. Един от най-често срещаните начини за използване на блоговете е за дневник, в който блогърът пише за ежедневните си преживявания, така че приятелите, семейството и другите читатели да могат да бъдат част от живота им.

Да печелите пари от вкъщи

Блогърствого може да бъде доста доходоносно, ако се прави правилно. Най-добрите блогъри в света очевидно печелят доста, но дори блогър на непълно работно време може да очаква да направи добра печалба, ако нещата се правят правилно. Най-хубавото е, че блоговете са форма на пасивен доход, тъй като можете да прекарате само няколко часа седмично в писане на част от съдържанието и след това да продължите да печелите от него дълго след като писането приключи.

Разпознаваемост – вашата лична или на вашия бизнес 

Не, вероятно няма да има папараци, които да ви следват наоколо заради последната ви публикация. Но успешният блог превръща вашата идея в реалност и може да ви спечели признание във вашата съответна област. Много блогъри са известни като експерти само заради своите блогове, а някои дори са получили сделки за книги и филми.

Да създадете общност

Блогърството в основата си е интерактивно. Пишете публикация и хората я коментират. Това е добър начин да се свържете с хора, които се интересуват от същите неща като вас. Блогът ви позволява да учите тези хора въз основа на вашия опит и ви дава възможност да се учите от вашите читатели.

Какво всъщност е блог?

Накратко, блогът е уебсайт, фокусиран главно върху писмено съдържание, известно още като публикации в блогове. В популярната култура най-често чуваме за новинарски блогове или блогове на знаменитости, но можете да започнете успешен блог на почти всяка тема.

Блогърите често пишат от лична гледна точка, което им позволява да се свързват директно със своите читатели. Освен това повечето блогове имат и раздел „коментари“, където посетителите могат да общуват с блогъра. Взаимодействието с вашите читатели в секцията за коментари помага за по-нататъшната връзка между блогър и потребител.

Тази директна връзка с читателя е едно от основните предимства на стартирането на блог. Тя ви позволява да взаимодействате и да споделяте идеи с други съмишленици. Освен това ви позволява да изградите доверие у вашите читатели. А наличието на доверие и лоялност у вашите читатели отваря вратата за печелене на пари от вашия блог.

Добрата новина е, че живеем във време на бум на интернет потреблението и хората са повече от всякога онлайн. А това означава повече потенциални читатели за вашия блог. Накратко, ако мислите да стартирате блог, няма по-добро време от сега.

***

Фото: Unsplash

Последвайте ни и в Instagram

Comments are closed.