Ad
Ad
Ad

Инфлуенсъри много, по целия свят, следвани от разнообразни публики и фенове. Определено гамата е широка и изборът голям, без значение какъв е продуктът или услугата ви. Намирането на перфектните партньори за вашата инфлуенс маркетинг кампания е нещо повече от просто да изберете нишата и да „проверите каква е вибрацията“ във фийда на създателя на съдържанието. След като дефинирате критериите и нишата, ще искате да копаете по-дълбоко в данните.

Да си задълбочен в процеса на проверка си струва избягването на неприятностите, да не говорим, че е абсолютно решаващо за бизнеса в дългосрочен план.

Затова да се съсредоточим върху четирите най-важни въпроса, когато търсите своите партньори:

Следете числата

Когато започвате кампания с инфлуенсъри, важно е да разберете размера на инфлуенсърите, с които можете да работите, като използвате наличния бюджет, както и основната цел на кампанията. Цените могат да бъдат повлияни от броя на последователите заедно с това, за което искате да ги сключите, включително права за използване, ексклузивност, количество съдържание и други. За да прецените дали потенциален партньор си заслужава инвестицията, погледнете степента на ангажираност, гледанията и всички други налични показатели, за да разберете въздействието, което оказва върху аудитория си.

Гмуркане в демографията

Въпреки че един инфлуенсър може да се намира на правилното място и да публикува съдържание в сферата, която търсите, трябва да вземете предвид и демографските данни на аудиториите на инфлуенсърите, за да сте сигурни, че ще достигнете до целевите си клиенти. Помолете ги за скрийншоти от инсайтите на платформите им  и прегледайте демографията на аудиторията, включително гео, пол и възраст. А можете да се свържете и с агенция, която използва инструмент на трета страна, който позволява да се потопите още по-дълбоко и надникнете в автентичността на последователите, интересите на публиката, езиците и много повече.

Проучване на съдържанието

Докато продължавате да стеснявате избора си по критериите, прегледа на съдържанието във фийда на всеки един ще е от съществено значение. Препоръчваме да прегледате съдържанието поне от последните 3 месеца, да проверите за работа с конкурентни марки, лош език или прекалено политически или религиозни постове, ако това е важно за вашата марка. Целта тук е да се уверите, че инфлуенсърът не е създал съдържание, което не съответства с визията на вашата компания. Търсенето по ключови думи може да ви помогне с кастинга, като използвате ключови думи и хаштагове, за да намерите влиятелни личности, които вече публикуват за вашата марка или на подобни теми.

Проверка на имиджа

И накрая, но със сигурност не на последно място, потърсете в интернет допълнителна информация за вашите потенциални партньори. Горещо препоръчваме търсене в Google на поне три страници назад, за да сте сигурни, че няма противоречиви новини с избраните от вас личности. Подборът на отговорни професионалисти от самото начало ще ви помогне да избегнете негативни реакции и противоречия с вашия бизнес в бъдеще.

Независимо дали работите с инфлуенсъри за повишаване на осведомеността, генериране на ROI (възвръщаемост на инвестициите) или за създаване на UGC (генерираното от потребителите съдържание), детайлното проучване на всички потенциални партньори и техните аудитории ще гарантира за марката ви висок стандарт, като същевременно достигате до правилния целеви пазар с въздействащи кампании.

***

Снимки: Unsplash

Последвайте ни и в Instagram

Comments are closed.