Ad
Ad
Ad

Изпитвате ли носталгия по времето, когато Instagram бе просто място, където публикувахме нефилтрирани снимки от парти с приятели? Не сте сами.

И въпреки, че нещата са толкова различни днес, Instagram много израстна през това време с възможността си за бизнесите да разказват истории по начин, който беше невъзможен преди десетилетие. Днес платформата притежава доказана сила за хуманизиране на марките, създаване на трайни връзки и стимулиране на продажбите.

От наблюдения дотук  събрахме нещо като пет ключа как работи Instagram за бизнеса.

#1: Съдържание, съдържание, съдържание

Ако някога сте се чувствали объркани относно това какво да публикувате, има вероятност, все още да не сте стигнали до концепцията за своето  съдържание. Изберете си шест до осем категории снимки, които да развивате и чрез тях да стимулирате ангажираността и въздействието във вашата ниша. Стремете се тези групи да са възможно най-конкретни, за да градите визуална последователност, докато аудиторията ви расте.

Тези  категории помагат да представяте пълно вашата мисия и цели. И бъдете сигурни, че като собственик на бизнес, вие сте една от тази категории. Защото вашата история е тъканта на ДНК-то на вашата компания и много често, причината, поради която последователите ще купуват от вас. Затова е изключително важно да държите себе си вплетени в сюжета.

В крайна сметка целта ви е да оставите историята да направи [меката] сделка за вас.

#2: Личните истории превъзхождат публикациите на продукти

С вас  и вашия екип създайте поне една категория от съдържание, посветена на вашата общност, нещо като  зад кулисите. Разказването на лични истории около вашата мисия, ежедневните случки и личната магия, която внасяте във вашия бизнес, значително превъзхождат публикации, които настойчиво продават продукти. В крайна сметка целта ви е да оставите историята да направи [меката] сделка за вас.

В зависимост от естеството на бизнеса ви, включването на клиентски истории като друга концептуална категория също дава възможност за задълбочаване на разказа. Ако сте организация, базирана на услуги, помислете за включване на препоръки около въздействието, което вашата компания е успяла да създаде за клиент. Ако предлагате продукти, помислете за включване на някакъв вид call to action, който да приканва клиентите ви да тагват марката, когато получат поръчката си. Насърчаването на генерираното от потребителите съдържание, изключително подсилва познаваемостта на марката.

# 3: Не подценявайте директните съобщения (DM)

Често като резултати се гледат само метричните показатели (лайкове и коментари), но тук искам да спомена, че директните съобщения са мното по-важни. Това е мястото, където се получават истинските конверсии, продажби. Затова е хубаво активно да проверявате не само пощенска кутия, но и заявките за съобщение от потребители, които не следвате в Instagram (те обикновено са филтрирани).

В зависимост от размера на аудиторията ви, отговорът на всеки отделен DM може да се окаже и мащабна работа, но не бива да се игнорира и забравя, затова отделете си време от деня и отговаряйте. Ако е прекалено трудоемко, можете да създадете темплейти за отговори спрямо типа въпроси, което ще помогне да съкратите времето за персонализиран отговор.

# 4: Започнете да използвате новите функции на платформата от самото им начало

Като маркетинг хора бихме излъгали, ако не признаем, че има едн колективна въздишка на раздразнение всеки път, когато Instagram пусне нова функция: „Наистина? Още нещо, което ще трябва да изучим и добавим? “ И все пак всяка допълнителна функция дава възможност да обслужваме аудиторията си по нов начин. Ранното използване на тези подобрения на приложението не само ни предизвиква да разказваме творчески нашата история по нови начини, но също може да ни се отплати –  при пускането на нови опцци алгоритъмът на платформата работи за всички акаунти активно да тестват тези функции и съответно в началото видимостта и ангажираността са най-големи, за тези които ги ползват.

#5: Бъдете човек и застанете зад нещо

Би било най-лесно да кажа, като пети и последен съвет: „Бъдете последователни“. Но  нека вместо това минем на следващото ниво. Независимо дали сте избрали да дарите част от приходите си на конкретна организация с нестопанска цел или просто да създадете пространство за разговори по по теми като равенство, устойчивост и др., Instagram е много добро място, където да говорите за вашите ценности и каузите, които подкрепяте, като организация. С толкова много възможности, информация и предлагане, потребителите вече избират къде да похарчат парите си и търсят устойчиви компании. Превърнете вашата марка в мястото, където те  ще се чувстват сигурни, ще споделят вашите ценности  ипреди всичко, уверете се, че вашите намерения съвпадат с вашите действия.

Фото: pexels.com

Последвайте ни и в Instagrаm