Ad
Ad
Ad

Правим месечното планиране и гледаме напред за най-добрите #хаштагове и интересни събития, които марките и рекламните специалисти е хубаво да имат предвид през месец април.

1 април е #AprilFoolsDay, годишният празник на шегата.

2 април е Международен Ден на детската книга #ChildrensBookDay, празнуващ любовта към четенето и детската литература. Провежда се на рождения ден на известния датски писател Ханс Кристиан Андерсен.

Първият от четирите голф турнира се провежда в Augusta National от 6 до 9 април, като най-добрите играчи в света се състезават за #TheMasters.

Световният ден на физическата активност е на 6 април #WorldPhysicalActivityDay. Кампанията за насърчаване на движението на хората и подобряване на тяхното здраве се пада на тази дата всяка година и предшества #WorldHealthDay (7 април).

10 април е #SiblingsDay, когато хората по света празнуват своите братя и сестри.

След него празнуваме други членове на семейството – на 11 април е #NationalPetDay.

Международният филмов фестивал в Сан Франциско се провежда от 13 до 23 април и включва разнообразна програма от над 200 нови филма, документални и късометражни. Това е най-продължителният филмов фестивал в Америка и най-посещаваното филмово събитие в Сан Франциско.

Списание TIME обявява своя #TIME100 на 13 април – годишния списък с най-влиятелните политици, артисти, бизнесмени, спортисти.

Един от най-почитаните християнски празници Великден е на 16 април. Великденският уикенд започва 14 април (петък) до 17 април (понеделник).

Първият от двата уикенда на #Coachella ще се проведе от 14 до 16 април, а изпълнители като Bad Bunny, BlackPink и Frank Ocean са хедлайнери на емблематичния калифорнийски музикален фестивал. Вторият уикенд се провежда 21-23 април.

Първият кръг от #NBAPlayoffs е планиран да започне на 15 април и ще постави началото на турнира, а финалите #NBAFinals са на 1 юни.

Тазгодишната TED конференция (#TED2023) е озаглавена Possibility и се провежда във Ванкувър, Канада от 17 до 21 април. Световноизвестното събитие за лектори привлича множество големи имена и вдъхновяващи лидери на мисълта всяка година.

18 април е Международният ден на паметниците и забележителностите, но е по-известен като #WorldHeritageDay. Глобалният празник на културното и архитектурно наследство е популярно събитие и актуална тема всяка година.

Телевизионните награди на Британската академия (#BAFTATV) се провеждат в Southbank Center в Лондон на 20 април, отбелязвайки отличните постижения в телевизията.

Празнуваме националната напитка на Великобритания на 21 април#NationalTeaDay. Тържеството винаги е съвпадало с рождения ден на кралица Елизабет II, която тази година щеше да навърши 97 години.

25 април е #NationalLingerieDay – празник на женското бельо и нощното облекло.

Феновете на научнофантастичния филм на Ридли Скот, Alien, ще разпознаят 26 април като #AlienDay.

Завършваме месеца с три в едно –  30 април е  #InternationalJazzDay, #HairstyleAppreciationDay и #HonestyDay.

***

Фото корица: Unsplash

Последвайте ни и в Instagrаm

Comments are closed.