Ad
Ad
Ad

Правим месечното планиране и гледаме напред за най-добрите #хаштагове и интересни събития, които марките и рекламните специалисти е хубаво да имат предвид през месец декември.

1 декември всяка година се определя като #WorldAIDSDay. Ежегодното събитие, широко смятано за първия глобален ден за здравна осведоменост, обединява хората срещу ХИВ и СПИН и се символизира с червена панделка.

В Маями от 1-3 декември се провежда Art Basel Miami Beach. Всяка година хиляди артисти от цял ​​свят пътуват, за да посетят панаира на модерното и съвременно изкуство.

2 декември е #ElfDay – годишната национална кампания за Алцхаймер насърчава хората да се облекат като елфи в този ден и се събират парични дарения за благотворителност.

Британският моден съвет отличава изключителните таланти на глобалната модна индустрия по време на The #FashionAwards 2022 на 5 декември. Провеждайки се в Royal Albert Hall, шикозного събитие всяка година привлича звездни имена от света на модата и ентъртейнмънта.

Наградите People’s Choice Awards (#PCAs) се провеждат в Лос Анджелис на 6 декември. Годишните награди, в които феновете определят номинираните и победителите в категории музика, филми и телевизия.

На 6 декември е Никулден – един от важните православни празници. Посветен е на свети Николай Мирликийски, който се почита като избавител на пленниците и покровител на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите.

#ChristmasJumperDay се пада на 8 декември тази година – тогава хората носят любимите си коледни пуловери и събират дарения за организацията Save The Children.

Най-голямото дартс събитие в света, Световното първенство по дартс – стартира в Александра Палас на 15 декември. Турнирът продължава до 3 януари,.

Финалът на #FIFAWorldCupFinal 2022 се провежда на стадион Lusail, Катар, на 18 декември, с което първото в историята зимно световно първенство ще завърши.

Chanukah, еврейският фестивал на светлините (известен също като Ханука), се провежда от 18 до 26 декември тази година. Осемдневният фестивал започва вечерта на 18 декември и включва обичаи като запалване на Менората, игра с дрейдел и похапване на храни, пържени в масло.

21 декември е #WinterSolstice – най-късият ден (и най-дългата нощ) в годината. От този момент нататък дните ще започнат да растат.

Последният петък преди Коледа, който тази година се пада на 23 декември, през последните години стана известен като #MadFriday – най-натовареният ден/нощ преди празниците.

24 декември е #Бъднивечер, който се пада в събота тази година и е последван от #Коледа Рождество Христово – един от най-светлите Християнски празници. Според религиозните вярвания идването на Христос на земята дава началото на една нова ера в историята на човечеството.

27 декември дава началото на #Twixtmas, годишното петдневно събитие насърчава хората да направят пет неща през петте дни на Twixtmas (между Коледа и Нова година), които ще направят света по-добро място.

Завършваме месеца и годината с #NewYearsEve, с празненства по целия свят.

***

Снимка корица: Unsplash

Последвайте ни и в Instagrаm

Comments are closed.