Ad
Ad
Ad
Маркетинг

Топ #хаштаговете и събитията през март 2022

Pinterest LinkedIn Tumblr

Правим месечното планиране и гледаме напред за най-добрите #хаштагове и интересни локални и световни събития, за които марките и рекламните специалисти е хубаво да са наясно през месец март.

Баба Марта всяка година се пада на 1 март #бабамарта.

Пригответе си и тиганите, захарта и лимона, тъй като 1 март е известен още, като #PancakeDay.

В САЩ Международният филмов фестивал Санта Барбара се провежда от 2 до 12 март. Сред отличените на тазгодишния фестивал ще са Кристен Стюарт, Никол Кидман, Уил Смит, Бенедикт Къмбърбач и Хавиер Бардем.

Денят на Освобождението на България от османско иго 3 март е националният празник на България от 1880 г.

На 4 март в Китай започват Зимните параолимпийски игри 2022. Кулминацията на игрите #Beijing2022 е на 13 март.

Всяка година на 8 март празнуваме #InternationalWomensDay (или #IWD), глобален празник на всички жени по света.

Ребел Уилсън е домакин на тазгодишните филмови награди EE British Academy Film Award (#EEBAFTAs) в Royal Albert Hall на 13 март. Известно, като Оскарите на Великобритания, събитието признава, почита и награждава личности за изключителните им постижения в игралното и късометражното кино, продуцирани по целия свят и разпространявани в кината в Обединеното кралство.

#StPatricksDay е на 17 март. Може би най-празнуваният от четирите национални светци. Покровителят на Ирландия се отбелязва освен на Острова и по целия свят.

Първа пролет през 2022 е на 20 март в 17:33 часа българско време.

23 март е #NationalPuppyDay. Като се има предвид любовта на хората към кученцата, не трябва да е изненада, че това е била актуална тема през изминалите години и вероятно ще се случи и през 2022.

TikTok наскоро беше обявен за главен спонсор на Women’s Six Nations, което се провежда в Европа от 26 март до 30 април. Не забравяйте да следвате хаштаг #TikTokWomensSixNations в социалните медии, за да сте в крак с международния турнир по ръгби.

Часът на Земята. Най-големият в света призив за действие срещу заплахите, пред които е изправена нашата планета #WWFEarthHour, се провежда винаги в последната събота на март . Тази година на 26 март от 20:30 до 21:30 ч.

И завършваме месеца с най-голямото шоубизнес събитие на годината, наградите Оскар (#Oscars), на живо от Холивуд на 27 март. Те се провеждат малко по-късно тази година заради Омикрон, който засегна много събития през януари и февруари. Номинациите са обявени на 8 февруари.

***

Фото корица: Unsplash

Последвайте ни и в Instagrаm

Comments are closed.