Ad
Ad
Ad

Правим месечното планиране и гледаме напред за най-добрите #хаштагове и интересни събития, които марките и рекламните специалисти е хубаво да имат предвид през месец март.

1 март е Баба Марта – българска традиция и празник, мартеницата символизира пожеланията за зраве и щастие. Отново на 1-ви е #StDavidsDay, честваме а светеца-покровител на Уелс.

2 март е #WorldBookDay, който празнува книгите и четенето.

Денят на Освобождението на България от османско иго 3 март е националният празник на България от 1880 г.

Сезонът на наградите започва на 4 март с церемонията по връчването на Independent #SpiritAwards в Ел Ей. Годишните награди отличават режисьори с независима визия. Сред тазгодишните номинирани са Кейт Бланшет, Пол Мескал и Габриел Юниън.

Сезон 2023 на Формула 1 започва на 5 март.

На 7 март е #NationalCerealDay, който поздравява феновете на зърнените закуски.

#NoSmokingDay на 8 март насърчава и подкрепя хората да се откажат от пушенето.

Освен това на 8 март е #InternationalWomensDay (или #WomensDay). Глобалната кампания е гарантирано актуалната тема на деня и има за цел да свърже всички жени по света и да ги вдъхнови да постигнат пълния си потенциал.

Сезонът на наградите продължава на 12 март с най-големите, наградите на Академията. #Оскарите се провеждат в Dolby Theatre в Холивуд и тази година се водят от Джими Кимел.

В Ирландия на 17 март се празнува #StPatricksDay.

#GlobalRecyclingDay е на 18 март, чиято цел е да помогне на хората да разпознаят и да отпразнуват значението на рециклирането за опазването на основните ресурси на нашата планета.

20 март е #VernalEquinox  (Пролетното равноденствие) в северното полукълбо, датата, на която денят и нощта са с приблизително еднаква продължителност. Датата се отбелязва и като #NationalProposalDay, два пъти годишно и на двете дати на равноденствие (септемврийското се пада на 23 септември).

20 март също е #InternationalDayOfHappiness (Международен ден на щастието), който празнува и насърчава щастието по целия свят.

На 23 март е #NationalPuppyDay, така че очаквайте да видите фийдовете си в социалните медии, препълнени с очарователни кученца.

Часът на Земята. Най-големият в света призив за действие срещу заплахите, пред които е изправена нашата планета #WWFEarthHour, се провежда винаги в последната събота на март . Тази година на 25 март от 20:30 до 21:30 ч.

Американският бейзболен сезон 2023 г. започва на 30 март с традиционния MLB #OpeningDay.

***

Снимки: Unsplash

Последвайте ни и в Instagram

Comments are closed.