Ad
Ad
Ad

Правим месечното планиране и гледаме напред за най-добрите #хаштагове и интересни събития, които марките и рекламните специалисти е хубаво да имат предвид през месец октомври.

През октомври сме насърчени да спрем пушенето със #Stoptober и да се откажем от алкохола #GoSober. Освен това е #BreastCancerAwarenessMonth (или #BCAM), който повишава осведомеността относно грижите и диагностиката на рака на гърдата по целия свят.

1 октомври е както #InternationalCoffeeDay – празнуващ кафето, така и #WorldVegetarianDay, насърчаващ вегетарианската диета и начин на живот.

На 3 октомври е #NationalBoyfriendDay. #NationalGirlfriendsDay е на 1 август всяка година.

Лондонският филмов фестивал BFI 2022 (#LFF) се провежда от 5 до 16 октомври. Тазгодишното издание включва мюзикълът Matilda за откриване и завършва с Glass Onion: A Knives Out Mystery, горещо очакваното продължение на Knives Out на Райън Джонсън с Даниел Крейг, Едуард Нортън, Джанел Моне и Лесли Одом младши.

Получателят на тазгодишната награда #NobelPeacePrize се обявява от Норвежкия Нобелов институт на 7 октомври. През декември следва връчването на наградата.

7 октомври е първият петък на месец октомври и го празнуваме с #WorldSmileDay.

Световният ден на психичното здраве (#WMHDay) на 10 октомври. Кампанията има за цел да се бори със стигмата, свързана с проблемите на психичното здраве, и дава възможност на хората да създават положителни промени в живота си, общностите и страните си по отношение на психичното здраве и болести.

Празнуваме постиженията на жените в технологиите и науката във втория вторник на октомври (11 октомври) с #AdaLovelaceDay. Ада Лавлейс е един от първите компютърни програмисти в света и денят е популярна тема в социалните медии всяка година.

13 октомври е #NoBraDay. Кампанията е част от месеца за борба с рака на гърдата и подчертава важността на скрининга за рак на гърдата.

Октомври е чудесен месец за любителите на пастата. Празнуваме #NationalPastaDay на 17 октомври, но ако това не е достатъчно, за да задоволи желанието ви за паста, съвсем скоро следва #WorldPastaDay – на 25 октомври.

18 октомври е Световният ден на менопаузата. Кампанията насърчава единството между жените и се фокусира върху медицинските и социални проблеми, с които се сблъскват жените на този етап от живота си.

На 19 октомври отбелязваме #InternationalGinAndTonicDay, който се празнува предимно с пиенето на джин и тоник.

#InternationalDayofClimateAction – на 24 октомври. Годишната кампания от коалиция от организации и активисти се провежда на тази дата всяка година, за да настоява световните лидери да предприемат действия срещу изменението на климата.

С наближаването на края на месеца котките заемат централно място. 27 октомври е #BlackCatDay – за повишаване осведомеността, че при черните котки отнема средно 13% повече време, за да си намерят дом. А след това, на 29 октомври, празнуваме всички котки – #NationalCatDay.

Лятното часово време официално приключва на 30 октомври, тогава връщаме часовника с един час назад.

Завършваме месеца с още черни котки, шапки на вещици, страшни маски и кофи със сладки – на 31 октомври – Честит #Хелоуин!

***

Фото: Unsplash

Последвайте ни и в Instagrаm

Comments are closed.