Ad
Ad
Ad

Правим месечното планиране и гледаме напред за най-добрите #хаштагове и интересни събития, които марките и рекламните специалисти е хубаво да имат предвид през месец септември.

3 септември е #WorldBeardDay. Годишният празник на брадата се пада първата събота на септември всяка година.

Foo Fighters са домакини на два трибют концерта – в Лондон (3 септември) и Лос Анджелис (27 септември) този месец. Двата концерта отдават почит на покойния барабанист на групата, Тейлър Хокинс, който за съжаление почина по-рано тази година.

На 4 септември е #NationalWildlifeDay. Кампанията се провежда още и през февруари и съществува, за да повиши осведомеността за застрашените видове животни.

Насърчават ни да прочетем книга на 6 септември за #ReadABookDay.

Международният филмов фестивал в Торонто (#TIFF22) се провежда от 8 до 18 септември. Витрината на филмовата индустрия привлича някои от най-големите имена на Холивуд и е широко смятана за трамплин за филми, достойни за награди.

Последното издание на Седмицата на модата в Ню Йорк (#NYFW) се провежда в Голямата ябълка от 9 до 14 септември, представяйки колекции пролет/лято 2023 г. Tommy Hilfiger наскоро потвърди завръщането си на събитието след тригодишно отсъствие.

10 септември е #WorldSuicidePreventionDay. Ежегодното събитие е инициатива на Международната асоциация за превенция на самоубийствата (IASP) и Световната здравна организация, като насочва вниманието към самоубийството като преждевременна и предотвратима причина за смърт.

Номинираните за наградите Primetime Emmy бяха обявени наскоро, а на 12 септември ще разберем кои сериали и таланти ще вземат желаните награди #Emmys. Начело с 25 номинации е Succession, следван от Ted Lasso и The White Lotus.

Следващото издание на Седмицата на модата в Лондон (#LFW) се провежда от 16 до 20 септември, като домакин е Британският моден съвет.

Седмицата на рекламата в Ню Йорк (#AWNewYork) се завръща от 19 до 22 септември. Годишното събитие се представя като най-голямото световно събиране на лидери в рекламната, творческата, маркетинговата, развлекателната, медийната и технологичната индустрии.

Седмицата на модата в Милано (#MFW) се провежда в италианската моста столица от 20 до 26 септември.

21 септември е #NationalFitnessDay. Ежегодното събитие е част от Европейската седмица на спорта и кампанията има за цел да помогне за промяна на нагласите на хората към фитнеса и да ги вдъхнови да възприемат по-здравословен начин на живот.

Обществото се насърчава да остави колите си у дома на 22 септември като част от #WorldCarFreeDay. Кампанията подчертава екологичните щети, причинени от прекомерното използване на автомобили.

#SeptemberEquinox се пада на 23 септември – точката, в която денят и нощта са с приблизително еднаква продължителност.

29 септември е едновременно #WorldHeartDay, който популяризира ползите от здравословния начин на живот за предотвратяване на сърдечни заболявания, и #NationalCoffeeDay, който празнува кафето.

***

Фото: Unsplash

Последвайте ни и в Instagrаm

Comments are closed.