Ad
Ad
Ad

Правим месечното планиране и гледаме напред за най-добрите #хаштагове и интересни събития, които марките и рекламните специалисти е хубаво да имат предвид през месец февруари.

2 февруари е #TimeToTalkDay, кампания за осведоменост за психичното здраве от Time to Change, която насърчава хората да говорят, слушат и променят живота си.

В САЩ 2 февруари е #GroundhogDay. Суеверните наблюдатели на времето се фокусират върху поведението на мармота (ако сте гледали едноименния филм с Бил Мъри), когато излиза от дупката си. Легендата гласи, че ако мармотът, на име Punxsutawney Phil, види сянката си, ще има още шест седмици зима. Ако не види сянката си, очакваме ранна пролет.

На 4 февруари е #WorldCancerDay. Кампанията акцентира върху превенцията и лечението на рака.

На 5 февруари празнуваме #WorldNutellaDay.

5 февруари е и датата на тазгодишните #GRAMMYs, водени от Тревър Ноа. Наградите ГРАМИ отличават най-добрата музика, записана през изминалата година и включват множество топ изпълнители.

Според проучване първият понеделник на февруари е най-лошият ден, като лошото време и дългото чакане на летния ваканционен сезон са само част от факторите за това. Следователно 6 февруари се отбелязва като #NationalSickieDay през 2023 г.

На 9 февруари е #NationalPizzaDay, в чест на изключително популярното италианско ястие.

Ню Йорк влиза в графика на международната седмица на модата от 10 до 15 февруари, когато #NYFW показва предстоящите колекции на дизайнерите за есен/зима 2023 г.

На 11 февруари наградите БРИТ (#BRITs) се провеждат в Лондон, отбелязвайки най-добрата музика и музиканти от изминалата година и включвайки звезден състав от водещи и изпълнители.

#SuperBowlLVII е на 13 февруари (наше време) и вече знаем, че Риана ще оглави Apple Music Halftime Show. Спортният финал се провежда в Глендейл, Аризона тази година и се очаква да привлече около 100 милиона зрители само в САЩ, като 30-секундните рекламни спотове се продават за до $7 милиона.

Естeствено очакваме #ValentinesDay на 14 февруари, ден за празнуване на любовта и виното.

14 февруари е и Международен ден на книгите #BookGivingDay. Глобалната кампания насърчава хората да подаряват книги на децата всяка година на тази дата, като целта е да повиши достъпа и ентусиазма им към книгите.

Тазгодишният Международен филмов фестивал в Берлин се провежда от 16 до 26 февруари и Стивън Спилбърг ще получи Почетна Златна мечка за цялостно творчество. Популярният филмов фестивал включва множество световни и европейски премиери. Президент на тазгодишното международно жури е американският актьор, сценарист и режисьор Кристен Стюарт.

Лондонската седмица на модата (#LFW) се завръща от 17 до 21 февруари. Британският моден съвет е домакин на събитието, на което британски и международни дизайнери представят предстоящите си колекции.

17 февруари е Международен ден #RandomActsOfKindnessDay (част от Седмицата на доброто, 12-18 февруари) и насърчава хората да практикуват добро.

Филмовите награди на EE British Academy Film Awards на Британската академия (#EEBAFTAs) се провеждат в Лондон на 19 февруари. Определяни като британския отговор на Оскарите, церемонията по награждаването излъчва победители за изключителни постижения в игралното и късометражното кино.

21 февруари е началото на Седмицата на модата в Милано (#MFW), като италианският град заема своя ред в международната модна поредица. Продължава до 27 февруари.

22 февруари е #NationalMargaritaDay в чест на популярния коктейл с текила, трипъл сек и лайм.

Филмовите награди Сезар, френският еквивалент на Оскарите, се провеждат в Париж на 24 февруари. Следете всички новини чрез #César2023 в социалните медии.

24 февруари е #TwinPeaksDay в чест на култовия телевизионен сериал от 90-те години. Датата съвпада с датата, на която главният герой пристига в град Туин Пийкс.

И накрая, Седмицата на модата в Париж (#PFW) продължава от 27 февруари до 7 март. По време на модното шоу, което се провежда два пъти годишно, дизайнерите да показват най-новите си колекции във френската столица.

***

Снимки: Unsplash

Последвайте ни и в Instagram

Comments are closed.