Ad
Ad
Ad
Маркетинг

Топ #хаштаговете и събитията през февруари 2022

Pinterest LinkedIn Tumblr

Правим месечното планиране и гледаме напред за най-добрите #хаштагове и интересни световни събития, за които марките и рекламните специалисти е хубаво да са наясно през месец февруари.

Китайската Нова година започва на 1 февруари тази година. Приветстваме годината на Черния Воден Тигър #YearOfTheTiger.

На 3 февруари е денят #TimeToTalk. Годишната кампания за психично здраве, която се провежда всяка година в първия четвъртък на февруари и се организира от Time to Change.

4 февруари е Световен ден на борба с рака #WorldCancerDay. Годишното събитие фокусира масовото внимание и отношение към превенцията, диагностиката, лечението на рака.

Зимните олимпийски игри през 2022 г. започват с церемония по откриването в #Beijing2022 на 4 февруари. Така китайската столица става първият град който е бил домакин и на летните, и на зимните игри.

#WorldNutellaDay e на 5 февруари. Макар и да не е официално одобрен от марката, собственост на Ferrero, на този ден честваме насладата от любимия шоколадов крем с лешници.

Седмицата на психичното здраве на децата (#ChildrensMHW) се провежда от 7 до 13 февруари и цели да повиши осведомеността за проблемите на психичното здраве при децата.

Мая Джама, Клара Амфо и Мо Гилиган са домакини на наградите BRIT Awards (#BRITs) в The O2 на 8 февруари. Това е най-голямото шоу за музикални награди във Великобритания.

9 февруари #NationalPizzaDay – ежегодно събитие за празнуване и ядене на пица.

Седмицата на модата в Ню Йорк се провежда от 11 до 16 февруари, когато марките представят най-новите си колекции. Следвайте #NYFW за актуални новини в социалните медии.

Седмица по-късно е времето за NFL Super Bowl (#SuperBowlLVI). Тази година се провежда на 13 февруари на SoFi Stadium в Лос Анджелис, с изпълнения в полувремето на д-р Дре, Снуп Дог, Еминем, Мери Джей Блайдж и Кендрик Ламар.

14 февруари е #ValentinesDay, ден на любовта, романтиката и виното.

На 17 февруари е #RandomActsOfKindnessDay – идеята му е да ни насърчи да извършим добро и направим света по-добро място.

Следва Лондонската седмица на модата (#LFW). Събитието на British Fashion Council се провежда от 18 до 22 февруари.

Седмицата на модата в Милано (#MFW) се провежда от 22 до 28 февруари.

24 февруари е #TwinPeaksDay в чест на култовото телевизионен сериал от 90-те и съвпада с датата на пристигането на специалния агент на ФБР, Дейл Купър, в града Туин Пийкс.

И накрая, седмицата на модата #ParisFashionWeek, която продължава от 28 февруари до 8 март.

***

Фото корица: Unsplash

Последвайте ни и в Instagrаm

Comments are closed.