Ad
Ad
Ad
Маркетинг

Топ #хаштаговете и събитията през януари 2022

Pinterest LinkedIn Tumblr

Правим месечното планиране и гледаме напред за най-добрите #хаштагове и интересни световни събития, за които марките и рекламните специалисти е хубаво да са наясно през януари.

Честита нова година!

1 януари, разбира се, е Нова година. Също така е световен ден на мира #WorldDayOfPeace, на семейството #GlobalFamilyDay и началото на #Veganuary – годишната кампания за насърчаване на хората къв веганството, както да опитат диетичния лайфстайл за месец.

Международното изложение за потребителска техника (#CES2022) се завръща с присъствено събитие в Лас Вегас от 5 до 8 януари, след като се проведе изцяло онлайн през 2021 г. заради пандемията COVID-19. Това е най-голямото търговско изложение за потребителски технологии в света и на него ежегодно се презентират повече от 20 000 нови продукта.

Сезонът на наградите стартира на 9 януари в Бевърли Хилс, където се провеждат наградите „Златен глобус“, в чест на най-доброто от филмите и сериалите от последните 12 месеца. NBC обяви през май 2021 г., че няма да излъчва церемонията през 2022 г. Към момента остава неясно как ще случва тазгодишната церемония и къде ще се стриймва.

Седмицата на модата започва в Италия на 14 януари. Мъжката седмица на модата в Милано се провежда от 14 до 18 януари, след което е последвана от мъжката седмица на модата в Париж от 18 до 23 януари.

На 16 януари е #NationalNothingDay – инициативата стартира през 1972 г., като идеята е била да осигури на американците един национален ден, в който да могат просто да седят, без да празнуват, наблюдават или почитат нищо.

#BlueMonday е известен, като най-депресираният ден в годината и се пада на 17 януари (третият понеделник на януари).

Наградите #TheBest FIFA Football Awards се обявяват в Швейцария вечерта на 17 януари и ще признаята най-добрите играчи, отбори и треньори в световния футбол от последните 12 месеца.

Също на 17 януари стартира Australian Open (#AusOpen) в Мелбърн. Това е първото събитие в годината от Големия шлем по тенис и вече е изправено пред някои предизвикателства. Местните здравни и спортни организации заявиха, че всички играчи, които желаят да участват в турнира, трябва да бъдат напълно ваксинирани срещу COVID-19, което поставя под съмнение участието на някои играчи, особено на деветкратния победител Новак Джокович.

Филмовият фестивал #Sundance се завръща в Солт Лейк Сити от 20 до 30 януари, за да отличи американските и международните независими филми. Тази година се провежда като хибридно събитие.

21 януари е Национален ден на прегръдката (#NationalHugDay). Ежегодният ден на прегръдката стартира от САЩ, но идеята бързо набира популярност и става известен в цялн свят.

Paris Haute Couture се провежда във Франция от януари – дизайнерите започват да представят най-новите си колекции пред пресата.

Завършваме месеца на висока нота. На 31 януари #GRAMMY се провеждат в Лос Анджелис, с домакин Тревър Ноа. Индустрията връчва награди във всички музикални жанрове. Сред тазгодишните номинирани са JAY-Z, AC/DC и Лондонския симфоничен оркестър.

***

Фото корица: Unsplash

Последвайте ни и в Instagrаm

Comments are closed.