Ad
Ad
Ad

В пренаситеното дигитално пространство вече не е достатъчно само да създадем интернет сайт, независимо дали е онлайн магазин, тематичен блог, информационен сайт или нишов такъв, изключително важно е да проявяваме постоянна активност и инициатива, за да привлечем вниманието на потребителите, а когато потребителите ни са много – това неминуемо води и до интерес от страна на рекламодатели.

Няколко лесни стъпки, които биха покачили трафика на сайта ви:

SEO оптимизация, която ще направи така че вашия сайт да се класира на по-предни позиции в резултатите на търсачките, да бъде по-видим и по-лесно откриваем за потребителите, което автоматично ще увеличи и неговия трафик. Това се доказва и от статистиката, че 90% от потребителите посещават сайтовете, които се индексират само на първата страница от резултатите, които се появяват при търсене.

Ключови думи, това са думи и фрази, по които искаме дадена страница от нашия сайт да се класира в търсачки. Опитайте се максимално да разширите ключовите думи, които използвате, оптимизирайте всяка статия на отделна тема или подтема. Важно е освен основните ключови думи и техни синоними да използвате и семантично свързани други ключови думи.

Оптимизирайте сайта за всички устройства – уверете се че потребителите използват безпроблемно сайта и през мобилни устройства.

Съдържанието на сайта – нека то да е полезно, достоверно, ценно и интересно за вашите потребители. Заглавията на статиите, снимките, които качвате  е хубаво да предизвикват моментален интерес. Опитайте се да създадете уникално за сайта съдържание – статии от популярни гост-блогъри, инфлуенсъри или видеа биха ви спечелили нови потребители.

Социални мрежи – създайте акaунти във Фейсбук, Инстаграм, Туитър. Ежедневно качвайте материали, провокирайте дискусия с потребителите, споделяйте статии.

Последвайте ни и в Instagram

Write A Comment