Ad
Ad
Ad

Имате ли бизнес без уебсайт?

Разбираме причините, поради които може да се противопоставяте на идеята за изграждането на такъв за вашия бизнес: „Не съм технически грамотен“, „Твърде скъпо е“, „Нямам време“ или прословутото „Имам достатъчно бизнес и Не ми е необходим”. Реалността обаче сочи друго – че не е нужно да сте технически грамотни, създаването на професионален уебсайт за вашия бизнес може да се случи и на много добра цена, а освен това – липсата на уебсайт ви коства време и пари – Да! 

Имайте предвид, че над 80% от хората проучват бизнесите и услугите в интернет, преди да вземат решение за покупка. И въпреки този факт много собственици на бизнес отбелязват  „Бизнесът ми в момента не се нуждае от такъв“, като причина номер 1, за да нямат съществуващ сайт. Не е необходимо да си статистик, за  да забележиш, че тук се крие крещящо разминаване.

Ако все още не сте сигурни дали вашият бизнес се нуждае от уебсайт, този материал е за вас. Представяме ви 5 причини защо всеки бизнес се нуждае от уебсайт:

Наличието на уебсайт ще привлече нови клиенти за вашия бизнес и ще повиши продажбите


Пак ще повторим –  средно 80% от потребителите проучват бизнеса или услугата онлайн, преди да вземат решение за покупка. Ако нямате уебсайт, нямате шанс да завладеете дял от този пазар.

Вашият уебсайт ще е достъпен за вашите клиенти 24/7/365 дори когато вие не сте. Той действа като ваш „винаги на линия“ бизнес адвокат по време и извън работното ви време.

Уебсайтът ви помага да конвертирате повече от съществуващите на етап обмисляне клиенти, докато все още ви проучват и ви нареждат сред конкуренцията.

Сайтът добавя незабавно доверие към бизнеса ви 

Потребителят на 21-ви век е скептик. Всъщност над 50% от хората заявяват, че не биха се доверили на бизнес без уебсайт. Наличието на добър уебсайт незабавно повишава доверието към вас.

Първото впечатление е много важно и уебсайтът ви позволява да го спечелите много силно с доброто изложение и представяне на бизнеса ви.

Уебсайтът ще ви помогне да представите по-добре своя опит и позиционирате по-добре бизнеса си.

Уебсайтът може да е вашият инструмент номер едно, за да се откроите в тълпата.

Не е толкова трудно или толкова скъпо, колкото си мислите

Не е нужно да сте технически запознати, за да имате уебсайт. Много компании за уеб разработка разполагат с различни решения, които  правят процеса бърз и безболезнен за вас.

Уебсайтовете предлагат по-добра възвръщаемост на инвестициите от всяка друга форма на реклама. Ако планирате да рекламирате бизнеса си, уебсайтът трябва да бъде ваш първи приоритет.

Освен ниската инвестиция, ви гарантира и привличане на клиенти и позициониране на бранда.  

Наличието на уебсайт ще ви спести време

Независимо дали търгувате чрез имейли, приемате обаждания или изпращате предложения – комуникацията с потенциалните клиенти отнема време. Вашият уебсайт може да ви спести това време, като дава отговори на често срещани въпроси и запитвания от клиентите. Какво означава това за вас? Можете да пренасочите времето си за по-ценни неща.

Сайтът ви помага да се позиционирате и управлявате  бранда си

Уебсайтът служи като платформа за вашите  контакти и оформя онлайн визията на вашия бизнес по начин, който социалните канали не могат да го направят. Позволява ви да се позиционирате на пазара и да се свържете с точния тип клиенти, които търсите.

Също имайте предвид, че над 70% от потребителите, които четат онлайн рецензии, им вярват. Борете се с този негативизъм, и споделяйте своите положителни препоръки от клиенти и партньори.

***

Фото: корица Unsplash

Последвайте ни и в Instagram

Comments are closed.