Ad
Ad
Ad
Маркетинг

5 причини защо всеки бизнес се нуждае от уебсайт

Ако планирате да рекламирате бизнеса си, уебсайтът трябва да бъде ваш първи приоритет
Pinterest LinkedIn Tumblr

Имате ли бизнес без уебсайт?

Разбираме причините, поради които може да се противопоставяте на идеята за изграждането на такъв за вашия бизнес: „Не съм технически грамотен“, „Твърде скъпо е“, „Нямам време“ или прословутото „Имам достатъчно бизнес и Не ми е необходим”. Реалността обаче сочи друго – че не е нужно да сте технически грамотни, създаването на професионален уебсайт за вашия бизнес може да се случи и на много добра цена, а освен това – липсата на уебсайт ви коства време и пари – Да! 

Имайте предвид, че над 80% от хората проучват бизнесите и услугите в интернет, преди да вземат решение за покупка. И въпреки този факт много собственици на бизнес отбелязват  „Бизнесът ми в момента не се нуждае от такъв“, като причина номер 1, за да нямат съществуващ сайт. Не е необходимо да си статистик, за  да забележиш, че тук се крие крещящо разминаване.

Ако все още не сте сигурни дали вашият бизнес се нуждае от уебсайт, този материал е за вас. Представяме ви 5 причини защо всеки бизнес се нуждае от уебсайт:

Наличието на уебсайт ще привлече нови клиенти за вашия бизнес и ще повиши продажбите


Пак ще повторим –  средно 80% от потребителите проучват бизнеса или услугата онлайн, преди да вземат решение за покупка. Ако нямате уебсайт, нямате шанс да завладеете дял от този пазар.

Вашият уебсайт ще е достъпен за вашите клиенти 24/7/365 дори когато вие не сте. Той действа като ваш „винаги на линия“ бизнес адвокат по време и извън работното ви време.

Уебсайтът ви помага да конвертирате повече от съществуващите на етап обмисляне клиенти, докато все още ви проучват и ви нареждат сред конкуренцията.

Сайтът добавя незабавно доверие към бизнеса ви 

Потребителят на 21-ви век е скептик. Всъщност над 50% от хората заявяват, че не биха се доверили на бизнес без уебсайт. Наличието на добър уебсайт незабавно повишава доверието към вас.

Първото впечатление е много важно и уебсайтът ви позволява да го спечелите много силно с доброто изложение и представяне на бизнеса ви.

Уебсайтът ще ви помогне да представите по-добре своя опит и позиционирате по-добре бизнеса си.

Уебсайтът може да е вашият инструмент номер едно, за да се откроите в тълпата.

Не е толкова трудно или толкова скъпо, колкото си мислите

Не е нужно да сте технически запознати, за да имате уебсайт. Много компании за уеб разработка разполагат с различни решения, които  правят процеса бърз и безболезнен за вас.

Уебсайтовете предлагат по-добра възвръщаемост на инвестициите от всяка друга форма на реклама. Ако планирате да рекламирате бизнеса си, уебсайтът трябва да бъде ваш първи приоритет.

Освен ниската инвестиция, ви гарантира и привличане на клиенти и позициониране на бранда.  

Наличието на уебсайт ще ви спести време

Независимо дали търгувате чрез имейли, приемате обаждания или изпращате предложения – комуникацията с потенциалните клиенти отнема време. Вашият уебсайт може да ви спести това време, като дава отговори на често срещани въпроси и запитвания от клиентите. Какво означава това за вас? Можете да пренасочите времето си за по-ценни неща.

Сайтът ви помага да се позиционирате и управлявате  бранда си

Уебсайтът служи като платформа за вашите  контакти и оформя онлайн визията на вашия бизнес по начин, който социалните канали не могат да го направят. Позволява ви да се позиционирате на пазара и да се свържете с точния тип клиенти, които търсите.

Също имайте предвид, че над 70% от потребителите, които четат онлайн рецензии, им вярват. Борете се с този негативизъм, и споделяйте своите положителни препоръки от клиенти и партньори.

***

Фото: корица Unsplash

Последвайте ни и в Instagram

Comments are closed.