Ad
Ad
Ad

Миниатюрите и миниатюрните играчки стават все по-популярни в световен мащаб от 2020 г. насам. В Обединеното кралство Marks & Spencer пуснаха своя „малък магазин“ миналото лято, а през 2022 г. Discovery+ започна да предава „Best In Miniature“, докато The Great Big Tiny Design Challenge бе излъчен по Канал 4.

За да сте в крак с най-новата мания, представяме ви 6 miniatures инфлуенсъри:

Тацуя Танака

Художник и фотограф на миниатюри , Тацуя Танака достигна над 4,1 м. последователи. Базиран в Япония, 41-годишният творец поддържа своя собствена изложба на миниатюрното изкуство и е последван от Кейти Пери и Сара Шакил. Неговата публика са мъже и жени, главно от САЩ или Япония.

Еша Киран

Еша Киран е художник на миниатюри от Индия, известна със създаването на ръчно изработена храна в мащаб 1:2. Тя е микроинфлуенсър в Instagram, където процентът й на ангажираност е над средния, а по професия е инженер. Аудоторията на Еша са предимно жени, семейни жени около трийсетте.

Камил Ортоли

35-годишната испанска художничка Камил Ортоли е известна с това, че прави малки сгради от хартия. Базирана в Париж, тя има малко над 10 хиляди последователи в Instagram. Камил работи с Guerlain, Lancôme, Salvatore Ferragamo, L’Oréal Luxe, Air France, Martell Cognac и др.

Куандаа Робъртс

Базираната във Филаделфия ентусиастка на миниатюрите, д-р Куандаа Робъртс управлява акаунта в Instagram Tiny House Calls. През 2018 г. спечели признание за своята къща за кукли, вдъхновена от шоуто „Fixer Upper“. Тя също така е лекар и интериорен дизайнер.

Клаудия

Клаудия, известна още като Le Mini De Claudia, е художник и блогър, който се специализира в правенето на миниатюрни хранителни продукти. Тя живее в Пулия и има слабост към къщите за кукли. С 56,3 хилядна публика, тя говори на аудитория предимно на художници, дизайнери, готвачи и архитекти.

Хана Лемън

Хана Лемън, базирана в Обединеното кралство художничка на миниатюри, управлява Lemon Miniatures. Фотограф по професия, Хана прави малки домашни растения, ретро мебели и уреди.

***

Снимка корица: Unsplash

Последвайте ни и в Instagram

Comments are closed.