Ad
Ad
Ad
Бизнес и предприемачество

Да се откажа или да продължа?

Тези 3 въпроса ще ви помогнат да решите дали да се откажете или продължите напред.
Pinterest LinkedIn Tumblr

Тези 3 въпроса ще ви помогнат да решите дали да се откажете или продължите напред.

Всичко, което си заслужава изисква нашите време, енергия и огромен ангажимент. Връзките, здравето….днес обаче ще обърна внимание на развитието на нашите кариера  и бизнес.

Изграждането на ангажирана аудитория, създаването на печеливш продукт, разработването на ефективен маркетингов план – всичко това отнема значително повече време и усилия, отколкото мнозина си представят.

Но понякога, независимо колко упорито или дълго сме работили, резултатите просто не идват.

И точно тогава е хубаво да си зададем истински важния въпрос: трябва ли да запазим курса и да удвоим усилията си, или да намалим загубите си, като просто продължим напред?  Отговорът не винаги е така лесен и очевиден.

Но да знаем кога да се откажем от даден проект или стратегия, е задължително умение, което да усвоим, ако планираме успех.

И не се притеснявайте – отказването не ви прави по- слаби, даже много често ви  изправя, като победител.

Ако и вие някога сте се чувствали разкъсани между това дали трябва да продължите или да се откажете от творчески проект и/ или маркетингова стратегия, то този текст е точно за вас.

Ето ги и трите въпроса, на които си отговарям преди да реша дали да се откажа или продължа напред.

Същите  са от решаващо значение за мен и преди да започна ново начинание. Затова запишете  си ги сега и ги използвайте смело  всеки път:

Въпрос 1 Когато измервате успеха и резултатите си, каква метрика използвате?

Къде е фокуса ви, кое искате да се повиши или подобри? Например, може би искате да увеличите и-мейл регистрациите си или да качите броя на директните продажбите. Знаейки какво точно мерите и как, прави много лесно определянето на дали използваните досега стратегии са били работещи за вас.

Ако цифрите растат – продължавате и вие да вървите напред смело. Но ако сочат спад  – може да е дошло времето да промените решенията и активностите си.

Стратегиите и тактикити за всеки бизнес са много различни и оф – лайн и он – лайн и тук няма да навлизам в подобни детайли. Но следете редовно цифрите и не забравяйте, че успеха в бизнеса се дължи и на постоянство.

Бъдете последователни и отдадени във всичко,което правите.

Въпрос 2 Защо го правите?

Свържете това, което правите, работите, създавате с творческото удовлетворение, радостта и мотивацията ви. Изследвайте мотивацията си – защо правите това, което правите?

Защо целите конкретната цел, която сте си поставили? Защо вършите конткретното нещо? Защо създавате това, което създавате? Защо работите това, което работите? Защо е важно за вас да го правите?

Колкото повече Защо – та си зададете, толкова по-близко до истината ще стигате –истинската причина защо правите това, което правите.

А когато имате пълната яснота защо  го правите – ще знаете със сигурност и дали да продъжите или да се откажете.

Въпрос 3 Какво друго пропускате докато сте ангажирани с настоящия проект/стратегия?

С други думи, от кои други проекти и стратегии се въздържате, защото времево и финансово сте ангажирани другаде? Не забравяйте, че всеки път когато кажем ДА, автоматично казваме НЕ на нещо друго.

Затова ако сметнете, че настоящия проект ви държи настрана от нещо далеч по – ефективно, интересно, проспериращо, забавно – не се страхувайте да се откажете. Животът е прекалено кратък, за да стоим там където нещата не се случват, както желаем, докато имаме и други опции.

 

 

Write A Comment