Ad
Ad
Ad
Бизнес и предприемачество

Как се печели от блог?

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Как се печелят пари от блог?!“

Много объркваща за хората тема, защото мнозина смятат, че голямо богатство идва от банерите, които виждат да се появяват в някои блогове. Но всъщност печалбата от тях е доста незначителна, освен ако не си голям сайт с огромен трафик и не разполагаш с бюджет за привличане на още такъв трафик към себе си.

Е, как се печелят пари от блог? Отговорът е съвсем прост – не се печелят.

Печелите пари, когато продавате неща.

Това е начинът, по който търговията винаги е работила, а тези, които се научават да създават продукти и услуги и как да ги продадат на някой друг, винаги ще бъдат 100 пъти по-успешни от тези, които просто помагат на други да продават техните стоки и услуги.

Блогът не генерира пари. Той може да е средство за това. Като модерен магазин. И е начин, по който можете да водите разговор и да дадете на хората реална причина да се интересуват от вас и вашата работа – което е важен предшественик за продажбите.

И ако не сте Nike или Amazon, или някой друг с достатъчно голям бюджет за реклама, който  да извадите и бързо да грабнете вниманието на света, то единственото решение, което ви  оставава е да си го спечелите.

Блогът не е продукт, а обещание.

Пример за добра практика по темата.

Вдъхновена от модните стилове и фотографията, базираната в Лос Анджелис Tezza Burton привлича като инфлуенсър в Instagram феновете си със своите блейзери, панталони с висока талия и нестандартни тренчкоти . Освен че има 1,3 милиона последователи, които не само искат да откраднат външния й вид-но и да са в крак с нейното приложение за снимки @tezza , наскоро тя основа и собствена линия слънчеви очила @lello_the_label .

***

Последвайте ни и в Instagram

Comments are closed.