Ad
Ad
Ad

Като собственик на бизнес, има широк спектър от дейности, които са задължителни – от изграждането на клиентската база до подреждането на финансите. Това е вашият концерт и цялата отговорност е ваша.

Има обаче и една повтаряща се задача, която е наложителна, ако искате да успеете. Всъщност това е най-важната ви отговорност и изисква ежедневно внимание и поддръжка – вашето мислене.

Когато се опитвате да изградите свой бизнес, е лесно да бъдете повлечени от съмнения, да се съсредоточите върху проблемите и да се почувствате разочаровани. Затова, важно е да сте проактивни и подготвени, за да можете да поддържате положителното настроение, което ще ви помогне да постигате и превъзхождате.

Ключът е в активното управление на начина ви на мислене, така както управлявате всяка друга част от своя бизнес. Правите ли го, успехът ще последва.

Бъдете съзнателни

Първата важна стъпка в поемането на контрола върху вашето мислене е да сте съзнателни. Наблюдавайте кога започвате да се чувствате претоварени, обезсърчени или заседнали. Независимо дали търсите работа в LinkedIn, размишлявате за възможни неуспехи или отлагате работа – всички имаме лоши навици, но бъдете наясно как се чувствате.

Да можете да хванете себе си означава, че можете активно да работите за връщане към по-позитивно и продуктивно мислене. Колкото по-бързо го направите, толкова по-бързо ще се върнете към посоката на разрастване.

Имайте план за действие

Когато се хванете в момент на негативно мислене – имате нужда от план. Трябва да можете незабавно да предприемете действия , които ще обърнат мисленето ви. Това може да включва:

  • Упражнения за благодарност
  • Визуализирайте най-доброто си аз в бъдеще
  • Неща, които ви зареждат, когато сте изгубили надежда
  • Свържете се с вашите приятели за подкрепа
  • Медитация
  • Дейности, които ще да ви помогнат да се почувствате стимулирани
  • Упражнения или любимата ви грижа за себе си.
  • Потопете се в любимите си вдъхновяващи подкасти, видеоклипове и книги.
  • Отделете малко време, за да се съсредоточите върху причината защо правите това, което правите.


Това са само част от примерите. Различни неща работят за различните хора. Уверете се, че знаете какво работи за вас, защото е наложително да сте готови да предприемете действия, за да избегнете низходящата спирала на негативното мислене.

Имайте рутина

Точно както всички важни части от вашия бизнес – грижата за вашето мислене трябва да бъде част от вашата бизнес рутина.

Планирайте дейностите за седмицата, за да поддържате настроението си положително. Отделете време, за да отпразнувате победите си. Поставете напомняния за постиженията си на специално място, за да можете да продължите да черпите вдъхновение от тях.

Намерете това, което работи за вас. Защото след като се справите с тази ключова част от пъзела, следва успеха, който желаете и заслужавате.

***

Фото: Unsplash

Последвайте ни и в Instagrаm

Comments are closed.