Ad
Ad
Ad
Бизнес и предприемачество

Помогнете на клиента да види бурята предварително

Pinterest LinkedIn Tumblr

Трудно е да променим старите си навици, без да ги осъзнаем преди това. Когато осъзнаем, че имаме навик, тогава той се превръща в избор. Промяната е единствено трудна, когато не осъзнаваме невидимата опасност от неосъзнатите избори.

Ако днес изпушите една цигара няма да умрете. Поне няма да е днес или утре. Ако се храните нездравословно и не правите упражнения една седмица, нищо лошо няма да ви се случи. Няма да ви сполети веднага сърдечен удар или да качите холестерола. Но с времето, натрупвайки се, лошите избори ви хващат неподготвени. Защото, когато сте избирали какво да правите сега, не сте се замисляли за последствията и страданието от последствията след това.

С времето, натрупвайки се, лошите избори ви хващат неподготвени.

В този материал обаче не става дума за вас, а за вашите клиенти.

Някои от тях вярват, че промяната би означавала просто добавяне на балончета към горещата вана, в която са се настанили така удобно в този момент.

Втори я отлагат доколкото човешки е възможно това. Парите непохарчени днес са по-ценни от решението с перспектива, което вие им предлагате, особено ако клиента трябва да предприеме нещо ново. По-скоро би чакал, вместо да се задейства.

Промяната е лесна с точната мотивация.

Когато докторът ви каже, че ако не спрете цигарите или не промените диетата си и започнете упражнения ще си отрежете няколко години от живота, ще се промените веднага, нали? Но ако той ви каже, че може, а може и да не пострадате, ще продължите да си вредите още дълго време, правейки си все същото.

Лек тласък:

  • Част от клиентите имат нужда от лек тласък.
  • Други да ги мотивирате.
  • Трети, да приближите последствията и вредите до тях, така че да им помогнете да разберат какво ще им струва отлагането на решението сега.

Хората са готови на всичко, ако оцеляването им е заложено на карта, включително да предприемат действия и промени, за които не биха се и замислили.

Ако искате да сте от полза за вашите клиенти, ще приближите обектива към тях, така че да могат да наблюдават отстрани и да избегнат по-тежките последици, които неизбежно ще са факт на по-късен етап.

***

Последвайте ни и в Intagram

Comments are closed.