Ad
Ad
Ad
Бизнес и предприемачество

Четири идеи за по-продуктивен ден

Pinterest LinkedIn Tumblr

И вие ли се чудите как лети толкова бързо времето? И си мислите за идеи за нови навици как да направите 2022 по-добра?
Ако не се чувствате достатъчно продуктивни, вземете си по едно кафе и вижте тези четири съвета, които да добавите към сутрешната рутина :

Изяжте жабата

Марк Твен е казал, че ако първото нещо, което правите сутрин, е да изядете жива жаба, ще преминете през останалата част от деня уверени, че по-зле от това няма накъде да стане. Не казваме да замените латето си с жаба, но сутрин бихте могли да свършите най-важната си задача. Изследвания са доказали, че волята ни да овладеем мотивацията е най-голяма сутрин, затова старт с най-важното.

Бъдете наблюдателни за червени картони

Специалисти по производителността препоръчват да не прекарваме сутрините си в отговаряне на имейли (това напълно може да прогони добрите ни намерения за деня). Сутрин се фокусирайте върху това, което трябва да направите, вместо върху малките неща, от които хората се нуждаят от вас. Бързо преглеждайте имейлите си, за да видите дали има нещо важно, след което продължете напред. Защото тези малки запитвания и неочаквани изненади и проблеми са безкрайни … малко са нещата които не могат да почакат час. Ако искате да сте по-продуктивни през целия ден, излезте от пощенската си кутия сутрин. Сериозно.

Разиграйте списъка си със задачи

Организирането на вашия списък със задачи може да звучи като още нещо, което да добавите към списъка си със задачи, но това е като да създадете компас, благодарение на който да завършвате наистина това, което правите.

Как решавате коя задача е „по-важна“ от друга? Например бързо можете да си зададете тези пет въпроса:

-Тази задача стъпка ли е към приключване на целта за деня?

-Шефът ми споменал ли е че това е основен приоритет?

-Ще ми донесе ли пари?

-Ще ме облекчи ли умствено по някакъв начин?

-Само днес ли може да се свърши?

След като приключите със списъка си, разбийте всички големи задачи в конкретни действия, които ще предприемете, за да ги постигнете.

Срещнете се с колегите (zoom или кафе в парка)

Малко, но могъщо упражнение: поздравете колегите си сутрин. Това не само ще ви помогне да започнете деня в добро настроение, но те ще бъдат много по-склонни да ви помогнат приятелски, ако имате нужда от помощ, по-късно същия следобед.

И така вече имате четири чисто нови идеи да постигате повече през работния ден. Пийте си кафето, организирайте правилно приоритетите и работете с удоволствие.

***

Фото: Unsplash

Последвайте ни и в Instagram

Comments are closed.