Ad
Ad
Ad

Какво е Coworking?

Коуъркингът е перфектната алтернатива на работата от вкъщи или собствен офис. Този тип работно място предлага много предимства и среда, пълна с отдадени и креативни професионалисти от всички индустрии. Решението да работите заедно с непознати може да бъде плашещо, но също и толкова възнаграждаващо. По-долу ви представяме 10 причини, заради които да се замислите да работите в coworking пространство.

Да откриете смисъла

Тъй като обхватът от компании и проекти в coworking пространството е голям, мнозина твърдят, че работата им добива по-голям смисъл. Професионалната идентичност на човек става по-силна, когато е заобиколен от хора различни бизнеси, свободата е по-голяма, тъй като липсва конкуренцията в традиционния офис, което насърчава креативността. Coworking пространствата са създадени, за да градят общност, да стимулират сътрудничеството, развитието и устойчивостта.

Пакет от пространствени предимства

Coworking пространствата не само осигуряват място за работа, но също предлагат и доста удобства, включващи всичко от място за тренировки, хапване, конферентни зали и много други. Възможността за баланс между професионален и личен живот се увеличава, благодарение на съоръженията наоколо. Някои от тези екстри към стола с бюро включват:

  • Конферентни зали и заседателни зали
  • Фитнес център или здравен център
  • Място за хапване
  • Кафе бар, предлагащ различни напитки
  • Ултра-високоскоростен безжичен интернет – достъп и поддръжка
  • Повече контрол и гъвкавост на работното време: да кажем, че днес искате да работите през деня, но утре през нощта. В coworking пространството се наслаждавате на тази гъвкавост. Като професионалист вие решавате кога и къде да работите, както съществуват и опции да работите сам, но когато се наложи да се съберете по-голям екип.

Повече усещане за общност, по-малко чувство на самота

Работата от вкъщи понякога създава усещане за изолация. Coworking пространствата слагат край на това чувство на разединеност. През деня работите заедно с цяла стая други колеги и въпреки че около вас е пълно с хора, вие избирате кога и как да общувате с другите членове.

Възможности за нетуъркинг

Наличието на споделено пространство и създаването на общност е друга причина хората да избират coworking пространствата. Офисът в coworking ви позволява да се обградите с много различни професионалисти, което прави вашите възможности за нетуъркинг безкрайни. Никога не знаете с кого ще се срещнете, за да ви помогне да придвижите бизнеса си напред.

Офис в центъра за среща с клиенти

Срещите с клиенти се случват бързо и без стрес, когато офиса ви е в центъра и е бързо достъпен от всяка точка на града, плюс че предлага и разнообразни възможности за придвижване, както и заведения и магазини в околността.

Увеличаване на производителността

Всеки обича сутрин да си поспи и понякога ставането от леглото може да е истинско предизвикателство. Социалната атмосфера в coworking средата повишава мотивацията, производителността и позволява всеки ден да си заобиколен от ангажирани професионалисти.

Финансова ефективност

Офисните площи на квадратен метър вече досигат и много високи цени. Работното място в coworking пространство е не само достъпно, но също така предлага гъвкавост при растеж на вашия бизнес.

Да научите нещо ново

Coworking пространството ви дава възможност да работите бюро до бюро с някой с напълно различен набор от умения, което може да промени и начина ви на мислене в работата, да получите вдъхновение от колегите за преодоляване на препятствия и проекта, по който работите от месеци, да се случи просто ей така! Излизането от зоната на комфорт би могло да бъде идеалната стъпка за развитието на вашата компания

Щастие!

Работейки в coworking пространство, вие се обграждате с мотивирани и ентусиазирани професионалисти като вас. Имате възможност да общувате, да се наслаждавате на всички удобства и да работите по начина, по който живеете. Това повишава морала и страстта, което води до по-весел работен ден!

***

Фото: Unsplash

Последвайте ни и в Instagram

Comments are closed.