Ad
Ad
Ad
Кариера и пари

Как да задържим успеха?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Много чест въпрос е „Как да задържим успеха?“

Може да ви разочароваме още с първите редове, но истината е, че не можем да задържаме нищо и никой в този живот. Тривиално би било, ако кажем: действай, прави, гони, измори се, не се отказвай.

Винаги има моменти на несигурност, слабост, непостоянство, грешки. И все пак има какво да направим, когато се появят, което е и гледната точка към която бихме искали да изместим погледа ви:

  • Потърси помощ. Не можем да се справим с абсолютно всичко сами, затова допитайте се до хора, които са по-добри в това, с което не можете да се справите.
  • Работете с постоянство и не се страхувайте да покажете на света, това което можете и правите.
  • Не се опитвайте да имитирате чуждия успех. Вместо това оставете успеха на другите да ви вдъхновява да откривате и стигате до вашия начин.
  • Учете се от грешките. Не правим само добри избори, но когато се учим от грешните, това ни позволява да ставаме още по-добри и силни.
  • Поспрете и благодарете. Все по-често усещаме, че времето не ни стига. Постоянно мислим за следващите стъпки и се стремим към повече и да бъдем повече. Но е необходимост от време на време да спираме и просто да благодарим за постижнията си от последните 5 години, 1 година, 1 месец… това е чудесен прилив на положителна енергия.
  • Вярвайте. Вярата е изключително важна. Подхранвайте вярата си, особено в моментите, в които изпитвате недоверие към собствените си възможности.
  • Определете си крайната цел. Коя е тя? Пари? Предствяне? Да разширите мрежата си? Ново портфолио? Забавление? Ако са всичките едновременно – измерете с кои от тях се справяте и с кои не. Това ще открои сверите, върху които имате да поработите.

Фото: Unsplash

***

Последвайте ни и в Instagram

Comments are closed.