Ad
Ad
Ad
Кариера и пари

Когато работният ден е дълъг и скучен

Pinterest LinkedIn Tumblr

Кой още е бил тук? Някои дни в офиса минават бързо и неусетно, като едно мигване. А има и други, които вървят бавно, с чувство на тежест и изтощение от липса на творческа енергия. Задачите са изпълнени, пощата е подредена и дори си прехвърлил няколко проекта напред, но все още остават 6 часа до края на работния ден. Дълъг ден.

Истината е, че независимо каква работа вършим, никой не е изключение от срещата с подобно отегчително време. Когато изведнъж работата свърши и се чудиш сега какво да правиш.

И вместо да влизаме в черната дупка и безспирното скролване в социалните мрежи, он-лайн пазаруването и проверката на часовника на всеки пет минути, можем да приемем подобни дни като възможности за вървеж напред. Защото подобни дни не значат, че след като всички задачи са свършени, не можем да продължаваме да бъдем продуктивни и гоним нови цели.

Фокус върху нови проекти и знания

Това е най-доброто време за нов бизнес план, обмен на идеи, създаване на ново съдържание по свеж и нов проект, който стои в главите ни отдавна. Използвайте това време за проучване, целеполагане. После сами ще си благодарите, че сте го оползотвори така разумно.

Надграждане на знанията – подкасти, видеа, книги

Работете върху себе си. Усъвършенствайте се. Развивайте се.

Бюджетиране

Не е най-забавното нещо на света, но е прекрасна възможност да вземете нещата в свои ръце и да си оправите финансовия план – седмичен, месечен, годишен.

Подредете професионалното си био

Това не значи, че непременно си търсите работа. Но постоянното актуализиране на информацията ви дава яснота къде сте и визия къде бихте искали да стигнете. Последни проекти, сертификати, знания – добавете ги.

Създаване на контакти

Помните ли колко пъти ви се е искало да се видите с нови хора, но все липсва време? Сега е моментът. Прегледайте визитника и си насрочете срещи, за да разширите конткатите си. Никога не знаем какво се крие зад ъгъла.Възползвайте се от момента.

***

Фото: Unsplash

Последвайте ни и в Instagrаm

Comments are closed.