Ad
Ad
Ad
Кариера и пари

Колкото повече изкарваме, толкова по-малко спестяваме

Pinterest LinkedIn Tumblr

Усещате ли го? С всяка година, независимо от повишенията или бонусите, разходите за живот стремглаво се покачват. Не, това не е плод на ничие въображение.

Проучвания доказват този факт в много държави – независимо от ръста на средния домакински доход, разходите са се увеличили и то най-вече в перата лекарства и храна.

Затова, за да се приспособим към нарастващата цена на живота е хубаво да преразгледаме връзката си с парите.

Разумното е да харчим по-малко, отколкото печелим. Но тези стари модели не симпатизират на новите финансови реалности. Например, когато става дума за наем на жилище: общата препоръка гласи, че този разход следва да се равнява на около 30% от брутния месечен доход. Само че тази сметка рядко сработва, защото цените на наемите непрекъснато се увеличават.

И така, какво може да направи една работеща жена? Промяната в мисленето за парите е едно от решенията. В интернет вече се споделя доста по темата как да разкрием собствените си несъзнателни бариери и вярвания за парите, за да привлечем повече богатство. Ето някои от най-ценните съвети, до които стигнахме:

Бъдете готови да изследвате вярванията си за парите

Ако сте израснали в семейство, в което се е повтаряло, че парите са лоши или че трябва да работите упорито, за да печелите пари, или че мъжете печелят повече, може би сте възприели, като свои собствени тези съждения.

Запитайте се: Ако нямах вярвания, че парите са добри или лоши, какви биха били различните области, от които могат да влязат пари в моя живот или в моя бизнес?

Направете списък с нещата, които правите и на които не се наслаждавате … и ги поставете под въпрос – всичките. Възможно е нещата, които не ви харесват, да са в този списък, защото другите около вас са ви казали, че са скучни и свързани с много упорита работа. Нещата, които смятате, че не харесвате, но правите, могат да се превърнат и в допълнителен източник на приходи, когато спрете да ги преживявате, като околните.

Запитайте се: Наистина ли ми харесва това? Наистина ли не ми харесва това? И кое е това, което ми харесва или не и какво мога да направя, за да направя нещата по-приятни?

Позволете на бизнеса да работи за вас, вместо вие да работите за него.

Вашият бизнес си има съзнание. Вместо да се опитвате да контролирате всичко в бизнеса, опитайте се да си партнирате с неговата енергия. Повечето хора работят, мислейки си, че трябва да контролират всичко. Когато сте готови да позволите на бизнеса да работи за вас, тогава той ще ви привлече и верните клиенти и персонал.

Бъдете отворени за промяна всеки ден.

Вашите парични или бизнес цели и решения не са вечни. Бъдете отворени за вземане на различни нови решения всеки ден, всеки час и дори на всеки 10 минути. Полезно е да знаете кога е дошло време за промяна и да искате да се движите в тази нова посока.

Задайте си въпроса: Това ли е, което искам да работя?

***

Последвайте ни и в Instagram

Comments are closed.