Ad
Ad
Ad

Мел Робинс е мотивационен лектор, бизнес коуч. Нейната TEDx реч на тема „Как да спреш да се прецакваш“ е гледана повече от 10 милиона пъти. Започва кариерата си като адвокат по наказателни дела, преди да стартира собствена компания за търговия  и интернет технологии. Сега Мел Робинс ръководи дългогодишни коучинг програми за Johnson & Johnson, Bear Stearns и Partners Healthcare. Тя също е водещ на предавания за Fox, A&E, Cox Media Group и CNN. Автор е  на бестселърите „Спри да казваш, че си добре“ и “5-секундното правило“.

Нейното “5-секундно правило“ е мощен инструмент за лична мотивация. То е просто, кратко и работи, защото е, както психолозите го наричат инструмент за метакогниция (разговор със себе си) и служи да „изиграете“ ума си да прави нещата, които знаете, че трябва, но обикновено не успявате. Със сигурност можете да го използвате, за да привлечете повече действие и полза в живота и кариерата си.

Суровата истина е, че обикновено има само 5-секунден прозорец на възможност между това да имате страхотна мисъл за нещо продуктивно, което трябва да направите, и мозъкът ви да започне да измисля извинения защо не можете да го направите. Това е моментът, в който трябва да се активизирате и да предприемете действие или вашите съмнения ще изместят това желание завинаги.

Можете да променете живота и кариерата си към по-добро именно в този интервал.

„Звучи като трик, нали? Но не е. Това е наука. Ще ти го докажа. Вие променяте живота си с решение от пет секунди. Всъщност това е единственият начин да се промените. Правилото на 5-те секунди преобрази живота на хората по света. То е лесно за научаване и въздействието му е дълбоко. Това е тайната да промениш всичко. След като научите за правилото, можете да започнете да го използвате веднага. Ще ви помогне да живеете, обичате, работите и говорите с по-голяма увереност и смелост всеки ден. То събужда вътрешния гений, лидер, рок звезда, спортист, артист и агент на промяната във вас.“

Мел Робинс

Можете да се запознаете с речта й „How to stop screwing yourself over,“ по време не TEDx Talk тук:

***

Фото корица: Unsplash

Последвайте ни и в Instagrаm

Comments are closed.