Ad
Ad
Ad

Неизбежен факт е, хората сме несигурни, когато стане дума за възнаграждение и по-конкретно искането на такова. Ако смятате, че не получавате заслуженото, добро начало е да си направите проучване. Но също и да обърнете внимание на някои знаци. Тук споделяме пет признака, които подсказват, че не получавате толкова, колкото заслужавате:

Никога не сте преговаряли за заплащането си.

Да, труден момент и голям процент от жените го правят. Това е и първият знак, защото често, ако не преговаряте, оставяте пари на масата. Затова можете да поемете ангажимент към себе си, че оттук нататък никога няма да приемате работа, без да преговаряте предварително.

Вършите повече, но не получавате повече.

Мнозина оставят това, просто да се случва. Има случаи, в които когато служители се обърнат към мениджърите си по въпроса, те просто им отнемат допълнителните отговорности. Но, това не е решение. Не се поддавайте и ако не можете да получите повишение в настоящата си компания, потърсете го другаде.

Минали са две или повече години от последното ви повишение.

Проблем е, че пазарът се движи по-бързо от компаниите и компаниите остават с вързани ръце и не винаги могат да отговарят на очакванията на служителите си, но това не е причина да се отлага въпроса.

Разбирате заплатата на някой на подобна позиция.

Това е не е толкова знак, колкото факт и е важно да се спомене. Разговорите с хората за колко получават са трудни и все пак има начини как да получите необходимата информация.
Бихте могли да се допитате до консултант, или да направите проучване за нивата на възнаграждение на хора с вашата позиция в други компании, като просто обясните, че искате да си сверите часовника. Не е препоръчително да разпитвате хората от фирмата си за възнагражденията им. Първо, шефът ви няма да се зарадва и второ, ще ви направи да изглеждате жалки.
Правете проучването си с повишено внимание и деликатност.

Имате онова усещане в стомаха.

Ако след няколко месеца гледане и слушане имате подозрително усещане, че не получавате достатъчно, вероятно е така. Много често тези вътрешни чувства са абсолютно точни. Помагат да съберете уликите подсъзнателно. Може човек на вашето ниво да ви покани на питие и видите скъпия му апартамент, или да ви направи впечатление на какви ваканции и колко често ходи. Всички онези малки неща, навиците на харчене на хората като вас, са точните улики и правят така, че да ви се свие нещо в стомаха и просто да знаете. Интуицията помага да сглобите пъзела и да следвате точните знаци.

***

Фото: Unsplash

Последвайте ни и в Instagram

Comments are closed.