Ad
Ad
Ad
Кариера и пари

Чертите, които притежават успешните предприемачи

Звучат ли ви като вас? Прочетете ги, за да разберете
Pinterest LinkedIn Tumblr

Определено има черти, които притежават всички успешни предприемачи. Звучат ли ви като вас? Прочетете ги, за да разберете.

1. Любопитни сте

Никога не си мислите, че знаете всичко и винаги се учите, експериментирате и сте гладни за още, независимо колко дълго сте в бизнеса. Вашата визия и страст вдъхновяват другите към действие, а любопитството ви поддържа бизнеса ви иновативен.

2. Отдадени сте

Винаги знаете какво се случва с всеки аспект от бизнеса ви. Ако има нещо, което трябва да знаете, но не разбирате, търсите мнение от експертите в екипа (независимо дали става въпрос за производство, финанси и т.н.).

Стоите близо до  служителите си. Ясно съзнавате, че успехът или провалът на вашия бизнес в крайна сметка зависи от вас.

3. Имате визия за голямата картина

Разбирате защо сте в бизнеса и сте готови да направите крачка назад и да огледате нещата отстрани. Като предприемач, имате склонност да стартирате серия от бизнеси и не сте прекалено привързани към всеки един проект.

Имате крайна цел, независимо дали  става дума за къде искате да бъдете след 10 години и кога и как ще продадете бизнеса.

4. Притежавате уравновесен характер

Поддържате спокойно поведение на работното място, независимо какво се случва. Не изхвърляте стреса си върху другите и не оставяте желанието за контрол и тревожността да вземат най -доброто от вас. На вас може да се разчита, че винаги ще сте спокойни. Тази черта помага да взимате правилни и балансирани бизнес решения. Също така задава тон за здравословни взаимоотношения на работното място.

5. Имате отлични умения за преговори

Влизате във всяка ситуация на преговори, знаейки какво искате и от какво сте готови да се откажете. Постоянно работите за подобряване на уменията да преговаряте. Преговорите заемат огромно част от работното ви ежедневние – от такива с доставчици до ежедневните малки преговори с членовете на екипа.

6. Заобикаляте се с най-добрите

Не се чувствате застрашени от ситуацията да не сте най -умният човек в стаята. Знаете прекрасно, че не знаете всичко и че винаги има какво учите. И правите  избора да се обграждате с хора, които се отличават в различни сфери на бизнеса. Това прераства във вашата  социална среда, екипа ви и консултантите, с които работите.

7. Готови сте да работите във всяка област на вашия бизнес

Не пазите усилията си само за фунциите на  изпълнителен директор или основател. Грижите се за всичко, което има нужда от вашето внимание.

Последвайте ни и в Instagram

Write A Comment