Ad
Ad
Ad
Кариера и пари

15 идеи за работа от вкъщи, които не изискват говорене по телефона

Pinterest LinkedIn Tumblr

Скъпи дами,
Има ли работа от вкъщи, която да не е в кол център и да не изисква говорене по телефона? Защото постоянното говорене по телефона може да е много изтощително, а ако си работеща от вкъщи майка и почти невъзможно.

Отговорът е – Да! Събрахме 15 идеи за заетости, които са дистанционни и не изискват постоянно говорене по телефона:

Счетоводител

Ако числата и организацията са вашата сила, счетоводството може да е вашата възможност. Дистанционно можете да помагате на собствениците на фирми да организират и отчитат месечните си приходи и разходи.

Чат агент

Обичате ли да помагате на хората, но без ви се налага да говорите по телефона? Бихте могли да обслужвате клиенти през чат на живо и чрез имейли. За подобна позиция се изискват още машинописни умения, както и отличен правопис и граматика.

Служител по въвеждане на данни

Въвеждането на данни е една от най-често срещаните работи от вкъщи. Заплащането не е голямо, но все пак е възможност. Понякога позицията изисква изпълнението и на други административни услуги в допълнение към въвеждането на информация.

Писател на свободна практика

От публикации в блогове и бюлетини до статии и рекламни копита, компаниите винаги имат нужда от талантливи писатели. Можете да потърсите работа към някой медиен сайт на свободна практика или да представите своите умения на компании, които поддържат блогове на сайта си и винаги се нуждаят от ново съдържание.

Платени анкети

Има възможност да споделяте своето мнение срещу заплащане. Въпреки че няма да забогатеете от участия в анкети, това е забавен начин да споделите мислите си за продукти и услуги и получите компенсация за отделеното време.

Коректор

Иматe ли орлово око? Правописните грешки подлудяват ли ви? Тогава може да помислете за работа от вкъщи като коректор. Повечето позиции са на свободна практика, което означава, че ще имате гъвкав график и ще можете да поемете толкова работа, с колкото можете да се справите.

Модератор на общност/група

Ако обичате да работите онлайн, помислете за работа като модератор на общност – ще управлявате форуми, онлайн групи и акаунти в социалните медии, ще следите дали правилата се спазват, ще отговаряте на въпроси и ще премахвате навреме спам и нежеланото съдържание.

Тестер на уеб сайтове

Знаете ли, че някои компании плащат добри пари, за да си гарантират, че техните уебсайтове са удобни за потребителя? Да! Въпреки че няма да забогатеете, тестването на уебсайтове е гъвкав начин да си спечелите допълнителни пари. Не ви е необходим телефон, за да изпълнявате тази задача, но ще ви е необходим лаптоп с уеб камера и микрофон, за да записвате констатациите си.

Social Media специалист

Социална пеперуда ли сте? Имате ли отлични писмени комуникационни умения? Бихте могли да помислете за работа от вкъщи като специалист по съдържание в социалните медии. Като social media мениджър, ще управлявате акаунтите на компаниите в социалните медии, ще курирате съдържание, ще обслужвате клиенти онлайн.

Маркетинг сътрудник

Имате ли диплома по маркетинг или реклама? Имате ли предишен маркетингов опит? Можете да използвате тези свои умения и знания и заемете дистанционна маркетингова позиция.

Онлайн учител

Ако сте магьосник по математика, обучението може да е отлична възможност за домашен бизнес. Подходящо е за всички, които имат обширни познания по дадени предмети и чужди езици. Въпреки че тези позиции не изискват да сте на телефона, необходимо е взаимодействие лице в лице чрез уеб камера или онлайн софтуер като Skype, Zoom.

Личен стилист

Обичате ли модата? Ако сте креативен човек, който притежава вродено чувство за стил, опитайте като личен стилист.

Виртуален асистент

Виртуалните асистенти изпълняват голямо разнообразие от административни задачи, като отговаряне на имейли, въвеждане на данни, управление на блогове, счетоводство, редакция и корекция на текстове, проучвания – списъкът продължава безкрайно. Услугите, които предлагате, ще зависят от вашите умения, опит и образование. Може да се налагат някои телефонни разговори, но в по-голямата си част тази позиция не изисква активно говорене по телефон.

Преводач

Ако имате работни познания по два или повече езика, заедно с отлични умения за писмена комуникация, можете да работите от вкъщи като преводач – на презентации, материали, книги, документи.

Графичен дизайнер

Ако сте опитни с Photoshop и имате творчески усет, можете да работите от вкъщи като графичен дизайнер на свободна практика. От изработване на лога и брандинг материали до изграждане на уебсайтове и изготвяне на съдържание в социалните медии – възможностите са много.

Това е само бърз поглед към някои от възможностите за работа вкъщи, които не изискват от вас да говорите по телефона. Ако се сещате за други, можете да споделите в коментар.

***

Фото: Unsplash

Последвайте ни и в Instagrаm

Comments are closed.