Ad
Ad
Ad

Всеки ден ни предлага нова възможност да изоставим лошите навици и да добавим нови и положителни към ежедневието си. Прекъсването на непродуктивните навици обаче може да е по-голямо предизвикателство от очакваното. Изследване на The European Journal of Social Psychology сочи, че обикновено са необходими около 66 дни, за да се променим определено поведение. Някои навици са се вкоренили дълбоко с времето, което ги прави устойчиви на промяна. За щастие начин има.

Най-ефективният начин за премахване на непродуктивните навици е като ги замените с нови. Вместо да се концентрирате върху спирането на дадено поведение, фокусирайте се върху започването на ново. Ако не сте сигурни откъде да стартирате, споделяме няколко, с които ще подсилите успеха в кариерата си несъмнено.

Отношение на благодарност

За да процъфтявате в кариерата си, отношението на благодарност е от решаващо значение. Избягвайте да сравнявате кариерното си пътуване и напредък с други. Оценявайте пътя, по който вървите, и се ангажирайте да полагате усилия, за да постигате целите си. Дори да не сте доволни от настоящите обстоятелства, да се научите как да се справяте с текущата си работа, предизвикателни колеги или строг мениджър може да проправи път към значителни възможности с повишени отговорности. И помнете – вашето отношение определя височината ви.

  Не се страхувайте от промените

  Смелостта и предприемането на дръзки стъпки в професионалното ви пътуване може да доведе до огромен растеж и реализация. Излизайки от зоната си на комфорт и предизвиквайки себе си, отваряте нови възможности за учене и напредък. Разклащането на работното ви ежедневие може да вдъхне свежа енергия в кариерата ви, разпалвайки и креативността и страстта. Също така е важно да сте адаптивни и отворени към нови предизвикателства, тъй като това ви позволява да се справяте с промените и несигурността устойчиво. Работата отвъд редовните ви задачи и длъжностна характеристика ви помага да разширите уменията и знанията си, което ви прави по-гъвкав и ценен актив за вашия екип.

   Не се страхувайте да предлагате свежи идеи и инструменти в работата си. Това не само демонстрира вашата креативност, но и вашия ангажимент да стимулирате положителна промяна. И най-важното – не подценявайте силата на гласа си – да сте уверени и да говорите за себе си и за другите е важно умение, което може да ви тласне напред в кариерата. Вашето бъдещо Аз ще ви благодари, че предприемете тези смели и дръзки стъпки към успеха.

   Не се притеснявайте да помолите за помощ

   Независимо дали правите нов ход в кариерата или стартирате бизнес , трябва да осъзнаете, че не можете да се справите с всичко сами. Да, може да можете да правите всичко, но истината е, че не можете да правите всичко едновременно. Да помолите за помощ не е признак на слабост, а по-скоро на сила и смирение и самото изричане на думите „Имам нужда от вашата помощ“ може да отвори големи врати и възможности и да ви свърже с хора, които ще повлияят и ще променят кариерата ви завинаги.

   Да помолите за помощ е като да отворите врата към свят на безкрайни възможности и подкрепа. Позволява ви да се възползвате от знанията, уменията и ресурсите на другите, които ще ви помогнат да се справите с предизвикателствата и да постигнете целите си по-бързо. Прегърнете силата на сътрудничеството и вижте как то може да трансформира пътуването ви.

   ***

   Фото корица: Unsplash

   Последвайте ни и в Instagrаm

   Comments are closed.