Ad
Ad
Ad

Мили дами,

не живеем единствено в мъжки свят и никой не e казал, че само по мъжки е редно да работим и постигаме добрите резултати. Има начини как да бъдем успешни – и търговци и лидери на собствен бизнес, като жени, защото жените сме асертивни същества – водени сме от женската си природа.

Независимо в коя сфера се развивате, работите, ето някои идеи за стъпки към успеха, като жени:

Въпросът „Защо?“

Един от най-успешните начини, като жени да се свързваме с клиентите си е като им задаваме въпроса Защо? Хората не обичат да ги караме да правят нещо насила, да ги притискаме, без да са разбрали ясно Защо? Рисуването на пълната картина за това, което искаме да предложим на клиента е основаващо за неговото последващо решение.

Свързването с клиентите

Добрите взаимоотношения са най-ценното условие за всеки успех. Когато сме честни, клиентите ни вярват, искат да правят бизнес с нас и са готови да ни препоръчат. Всичко в живота е свързано със свързването с другите хора.

Положителното в затрудненията

Дори конкуренцията е здравословна, ако се мотивираме да ставаме по-добри. Не се поддавайте на негативните новини, ситуации – използвайте ги да порастнете.

Постоянството

Да поддържаме положителни духовния и менталния си свят е ключ към нашия успех. Самокритиката, негативните очаквания, извиненията, стоенето в неработещите навици не са стълбичка напред, а надолу. Затова е хубаво да подхранваме мислите си, душата си, света си. Тогава мечтите стават реалност.

Бъдете готови

Нашето пожително настроение за целите ни, желанията ни предполага и да бъдем винаги готови: от с нещо за писане в себе си, до това което искаме да кажем на клиента, и дори винаги готови да учим постоянно, да чуваме, виждаме, да се впечатляваме от света, да виждаме знаците към следващата крачка. Това състояние на доверие и отвореност ни прави отдадени на момента и готови да предприемаме всяка необходима следваща крачка която интуитивно усещаме за правилна.

За успех със стил

Личният стил е част от личната харизма – това значи да обичаме себе си, да се грижим за себе си, да си даваме възможността и времето да изглеждаме добре. Първото впечатление се помни дълго. Затова харесвайте се , постарайте се – но винаги първо за себе си.

Възраженията

Винаги има клиенти, които са трудно достижими, с които трудно се общува, които често отказват или възразяват. Фокусирайте вниманието си върху положителните партньори, с които можете да се развихрите в добри и смислени идеи, вдъхновявайте се от тяхното положително и мило отношение, наслаждавайге се и на доброто време, изкарано с тях. Забавлението подхранва успеха, помага добрите проекти да се случвата бързо.

Въпросите

Това означава да сме готови нон стоп да учим, да сме отворени да чуваме отвън, да знаем повече за другия. За да си успешен търговец и предприемач е редно да си отворен да виждаш голяма картина, да имаш стратегия.

Бъди експерт в своята област

Да продаваш директно, очи в очи на клиентите е ежедневно изпитание и огромно поле да ставаме все по-добри в това, което правим. Рутината и еднообразието не водят до израстване, а до неудовлетвореност и спад в резултатите. Клиентите ни се доверяват и работят дългосрочно с нас, когато стават свидетели и на нашето развитие, когато усещат, че сме копметентни в областта си.

***

Фото: Unsplash

Последвайте ни и в Instagram

Comments are closed.