Ad
Ad
Ad
Интервюта

С годините изчистваш стила си и изграждаш гардероба, който най-много ти пасва: Диана Захариева

Юлия Атанасова
Pinterest LinkedIn Tumblr

Кои са цветовете, прическите на сезона, най-новите тенденции в стила, актуалните новини от седмиците на модата? Важно е да сме в крак с трендовете, както за да се чувстваме добре, така и за кариерното ни развитие. Проучвания сочат , че да решиш какво да облечеш за работа може да е също толкова стресово, колкото провеждането на трудна среща. Но има начини как да преминем с лекота през процеса.

В „Интервюта“ питаме жените, на които се възхищаваме за техните ежедневни ритуали, които ги подготвят за успешния ден, как постигат баланса, откъде зареждат креативността си. А в днешното издание сме в търсене и на хармонията в личния стил, заедно с Диана Захариева, една от основателките на сайта Fashion Inside. Не можем да подминем и въпроса как се сбъдва подобна мечта да си част от бляскавия свят на модата.

Диана, как попадна в света на модата и кое те вдъхнови да създадеш модния сайт Fashion Inside?

Всъщност, мисля че винаги съм се интересувала от мода. Като малка нарязах доста дрехи на майка ми, включително и воала от булченската й рокля, за да правя дрехи на куклите. После с първите си заплати (които не бяха никак големи) си купувах Elle и Vogue от една сергия на паметника Левски…Вдъхновението за Fashion Inside дойде доста по-късно и беше продиктувано от липсата на адекватно присъствие в он-лайн пространството. Заедно с моята приятелка, съмишленичка и съдружник Деси Ранчева, решихме да създадем наше място, такова, каквото виждахме в чуждите сайтове – смислено, полезно, отдадено на модата във всичките й форми. Така се роди Fashion Inside. И до ден днешен не правим компромис със съдържанието и може да звучи нелогично, но дори и рекламодателите си подбираме внимателно. Нашите читатели ни вярват и не бихме си позволили да ги подведем.

По твои наблюдения, от каква модна информация се вълнува най-много българската жена?

За щастие българската жена все повече се интересува от мода, от тенденциите като цяло, от модата като изкуство, както и от изграждането на собствен стил, което всъщност най-много ме радва.

„Какво ще облека днес?“ – не е ли това въпросът, който ни мъчи всеки ден? Ти как избираш и планираш ежедневно облеклото си, за да няма стрес? Какъв съвет би дала на нашите читатели?

Определено това е въпросът, който смятам, че най-много ни измъчва всеки ден 🙂 Не мисля, че има универсална формула, но все пак има някакви правила, които могат да ни улеснят.

Всяка жена формира гардероба си според собствените си виждания, работата и начина на живот. Това е процес, който отнема доста време. С годините все повече изчистваш стила си, избираш дрехите разумно, и изграждаш гардероба, който най-много ти пасва.

Аз също преминах през много трансформации, докато го постигна. В момента гардеробът ми е много базов и лесен за съчетание. Мога да нося всичко с всичко. В сайта ни има доста полезна информация на тази тема, но има една статия, която помага особено много. Посветена е на това как лесно да открием личният си стил и да го следваме: STYLE MASTERCLASS: КАК ДА НАМЕРИШ ТВОЯ СТИЛ.

Какво според теб трябва да има всяка дама в гардероба си?

Това отново зависи много от индивидуалният стил на всяка жена. Разбира се има някои класики, които трябва да присъстват във всеки дамски гардероб: черна рокля, класически бежов тренч, хубаво палто, бяла риза, костюм, но съм сигурна, че това всички дами го знаят. Тези базови дрехи и аксесоари, ни помагат много по-лесно да се справим и с въпроса „Какво ще облека днес?“ 🙂

Три жени, които те вдъхновяват с визията и лайфстайла си?

Много се радвам, че към вдъхновение освен визия добавяш и лайфстайл. Сама по себе си само визия трудно може да ме вдъхнови. Харесвам жени с цялостен, завършен лайфстайл – от външния вид, през дома им, начина им на живот, всичко. Ето няколко профила, от които черпя вдъхновение:

Pernille Teisbaek

Mimi Thorisson

Athena Calderone

Три любими твои визии (комбинации): работа, вечеря, уикенд?

Както споделих, аз съм доста базова откъм облекло, освен това като човек, който не е в корпоративна среда, имам повече свобода в начина на обличане. Ежедневната ми „униформа“ е деним, риза (много често бяла) и сако (най-често мъжко).

Instagram @diana_zet

За да придам малко „цвят“, залагам на по-впечатляващи аксесоари: интересни чанти, обувки или големи бижута, интересни очила.

Instagram @diana_zet

За вечеря бих предпочела рокля, ако е в принт, то той ще е на цветя. Избирам или къса или дълга рокля, средните варианти не са за мен.

Уикендът е посветен на удобството – клин, суитшърт, маратонки.

Сега, да се задълбочим малко в работната рутина. Първо, ти нощна птица ли си или ранно пиле? Кога си най-трудоспособна и защо?

Определено съм ранно пиле. Най-активна съм сутрин до към обяд. След това сякаш енергията ми спада и ми е много по-трудно да се съсредоточавам в задачите. Обичам тишината и спокойствието и определено обичам да виждам как се ражда деня. Това ме зарежда много положително и ми дава много енергия.

В колко часа те буди алармата и кое е първото нещо, което правиш, когато се събудиш?

Обикновено ме буди в 6-6.30, защото имам и други ангажименти извън сайта. Първото, което правя, разбира се, е да изпия чаша топла вода и да си направя голяяямо кафе.

Сутрините са много важни, от тях зависи с каква вибрация ще протече остатъка от деня. Как изглежда една типична твоя сутрин преди работа?

Май нямам типична сутрин преди работа, защото в момента ,в който кафето е готово, аз започвам да работя. Преглеждам социалните мрежи, редактирам статии, подбирам темите, отговорям на имейли… и така до обяд.

Кое е първото нещо, което правиш, когато седнеш на бюрото?

Преглеждам социалните мрежи – Фейсбук и Инстаграм основно. Като човек, работещ в он-лайн пространството, искам да бъда информирана какво се случва в модния свят в глобален мащаб. Научила съм се да оптимизирам съдържанието, което ми е интересно, и да не позволявам огромния поток ненужна информация да ми губи времето. Смятам, че колкото и да се дразним от социалните мрежи, те могат да ни бъдат много полезни, ако знаем как да ги използваме.

Кои са твоите здравословни навици и ритуали, които ти помагат да се пазиш здрава, свежа, креативна и да постигаш целите си?

За мен най-здравословното нещо, към което можем да се придържаме е баланса. Баланс във всичко – храна, спорт, забавления. Имам предвид да не отиваме в крайности, да не се лишаваме твърде много в името на някакви изкривени норми за красота и да не позволяваме лошите навици да вредят на здравето ни. В този ред на мисли не се лишавам от нищо, следя единствено количествата. Ако прекаля с нещо, задължително давам почивка на организма от него за известно време. Спортувам, когато мога. В домашни условия използвам Youtube, там може да откриете всякакви програми и различни видове тренировки. Вярвам, че когато човек е балансиран, чувства се добре в кожата си, то той има и енергията да твори.

Коя е най -възнаграждаващата част от деня ти?

Ох, ами вечерта, както предполагам за всички. Да се прибереш у дома, да си сложиш пантофите и да изпиеш чаша вино 🙂 И да не забравиш да благодариш на Вселената за прекрасния ден, който си имал!

Снимки: Личен архив и Катерина Пенчева – Каре студио

***

Последвайте ни и в Instagram

Comments are closed.