Ad
Ad
Ad
Lifestyle & Wellness

Защо е полезно да дефинираме желанията

Но какво искаме, за какво мечтаем?
Pinterest LinkedIn Tumblr

Напрежението и натиска от това да сме готови сега, вчера, после…. от вършенето, реализирането, преследването, чуденето, несигурността, страха, отговарянето на чужди очаквания…

Може да се впрягаме и напрягаме, колкото пожелаем. Но ще сме готови за следващото стъпало, когато сме готови.

Ще се променим, когато наистина сме готови. Защото…

Спомнете си как сте насърчавали дълго свои близки да вземат важно решение за тяхно добро, защото сте виждали нещата отстрани и…колко мисли и разговори сте споделили с тях – свързани с напускане, преместване, нов скок, поемане по нов път… и те са се чудели и са знаели какво ги съветвате, но …не са били готови!

Да, и всички сме били от тази страна – на объркания, неготовия, който колкото и да слуша съветите, продължава да върти старата плоча.

Обаче винаги идва един ден…когато се събуждаме. И обикновено това се случва, когато чашата на болката прелее или преживеем необикновен момент на вдъхновение и просто от раз се отпускаме и раширяваме.

… ще се разширим, когато сме готови и когато трябва….

…и като изчистим какво желаем, искаме, за какво мечтаем.

Не утре, не следващият месец, не дори и след час,

в тази секунда можем да променим гледната точка за живота си, благодарение на списъка с най-съкровените ни желания.

И това не е отхвърляне на всичко останало, а префокусиране към което искаме, след като вече знаем какво не и сме готови да подобрим себе си, живота си.

Това е смелостта във виждането и осъзнаването за себе си в най-добрия вариант, както за самите нас, така и за целия свят с нашите собствени автентичност, дисциплина, блясък, характер, наслада и най-съкровена любов …

Но какво искаме, за какво мечтаем?

В някои периоди е трудно да си го представим, в други е ставало така бързо. Всичко е свързано с конкретния момент и дали носим нещо чуждо в съзнанието си, което ограничава собственото ни възприятие.

Да, когато дадена ситуация ни обсеби, губим способността си са присъстваме тук и сега и да прожектираме желанията си като филм пред собствените си очи. Тогава най-често живеем в чужди сериали и оставяме това, което е около нас да води и контролира живота ни.

В такива моменти работи играта “Сети се сега за една мечта”, за  превключване на вибрациите.

Затова е важно дефинирането на мечтите – за да не спираме да се движим напред. Но това дефиниране не е само да си ги представяме, а и ясното съзнания какво желаем.

Как да го постигнем – тук няколко лесни стъпки:

Старт. Мечтайте.

Затворете очи и си задайте въпроса: С какво бих се занимавал/а в живота си, ако не трябваше да решавам въз основа на парите? Седнете с този въпрос със затворени очи, дишайте дълбоко и после запишете първите идеи, които ви изникнат.

Историята. Опишете чудесата.

Напишете собствената си история. Хрумне ли ви идея, седнете и я опишете в детайли. Използвайте настояще време и пишете с положителни съждения. Избягвайте да използвате изречения, като Не искам и Не ми харесва. Вместо това изразете, както би ви харесало действително: Аз и семейството ми живеем в здраве и пълна хармония. Или, аз съм успешен търгвоц и клиентите ми са доволни….Много важно и да се научим да представяме правилно желанията си и да ги споделяме с положителни мисли, думи, енергия. Воденето на дневник е полезно точно поради тази причина, защото подрежда мислите и прави разпознаваеми желанията ни (и блокажите ни).

Чувството.

Четете историите си, за да можете да ги усетите и с тялото си. Сами ще се убедите, че вашата приказка може да ви накара приятно да настръхнете. Това е чуството, което се цели. Четете историите си, защото така ще си помогнете да повярвате в постигането на желанията си. Зареждайте се с положителна енергия с тях. Дайте си време за емоционална подготовка, защото когато това, което искаме се случи е хубаво да сме готови за него нали? Представете си, че си мечтаете за спортна кола и тя става факт в живота ви, но нямате книжка! Тогава не сте готови! Времето е в наша полза да се подготвим и когато дойде момента наистина да можем да приемем дара и да му се насладим.

Редакция.

Това е вашият живот, вашият дневник, можете да правите корекции и добавки, когато и както пожелаете. Дори, ако четейки, това което сте написали не ви подейства емоционално, винаги можете да се върнете и да повторите първите три стъпки. Няма лимит в мечтите.

Формирането на желанията и начина да повярваме в тях е процес, който ни освобождава от грешни вярвания за неспособност и страх. Мечтите са вратата към истинския ни свят.

Без напрежение.

Лесно е , когато осъзнаем, че когато се осъществи желанието ни мигновенно идва нещо друго, което искаме и после и друго и друго… няма край в това …. следователно състезаването със себе си не носи нищо освен стрес и умора.

Последвайте ни и в Instagram

Write A Comment