Ad
Ad
Ad
Lifestyle & Wellness

Защо се нуждаете от очила за компютър?

Намалете напрежението в очите и главоболието
Pinterest LinkedIn Tumblr

Колко време изкарвате на ден пред компютъра, телефона, телевизора? Пет минути, един час, няколко часа? Сигурни сме, че и при вас са много повече от това.

Ако чувствате очите си раздразнени и сухи след дълъг работен ден пред компютъра, чифт очила ще ви помогнат.

Всяко съвременно работно място е пълно с компютри и цифрови устройства. Например, в момента четете тази статия на телефон или компютър. На работа или дори у дома повечето от нас не биха могли да живеят без устройствата си, но те причиняват много стрес. Тук обаче не говорим за този стрес, когато ви се иска да захвърлите компютъра през прозореца, когато забие на важен документ. Имаме предвид, че мобилните устройства причиняват стрес за очите ни.

Синдром на компютърното зрение

Ако забележите, че очите ви са напрегнати и раздразнени през деня, може да е от т.нар. синдром на компютърното зрение. Това е временно състояние на зрението, причинено от гледане в екрана дълъг период от време без подходящи очила. Чести симптоми, свързани с това състояние са замъглено виждане, червени или сухи очи, виене на свят и главоболие. Причина е взирането в сиянието, което се излъчва от екрана, наречено синя светлина.

Мнозина носят очила, за да коригират проблеми със зрението си. Но тук е важно да споменем, че обикновените диоптрични очила не са същите, като компютърните очила. Очилата за компютър са направени специално, за да облекчават зрението. Стъклата им имат антирефлексно покритие за намаляване на отблясъците, което помага за увеличаване на контраста и по-лесно виждане.

Няколко полезни съвета за да защитите очите си

  • Носете очила за компютър;
  • Излагайте се по-често на естествена дневна светлина;
  • Правете чести почивки от устройствата;
  • Носете слънчеви очила през деня;
  • Избягвайте използването на мобилни устройства точно преди лягане.

Хубавото е, че можете да конфигурирате рамки по ваш избор с антирефлексните стъкла. Няколко предложения:

Здравето на очите е все по-неотложна тема. В къщи, в офиса, на път, навън, предпазване на зрението може да бъде, освен ритуал за здраве и забавление, защото да носиш очила носи още ред предимства: стил, разнообразие, личен почерк, самочувстие, индивидуалност, цвят, блясък, свежест.

***

Последвайте ни и в Instagrаm

Comments are closed.