Ad
Ad
Ad

Все повече хора празнуват Свети Валентин и у дома и въпросът днес е:  Какви вина да сервирате на празника?

Може би търсите наситено червено, на което да се насладите с вечерята или за десерт, или предпочитате да отпиете ароматно бяло, докато сте сгушени под любимото си одеяло близо до огъня.

Независимо дали празнувате сами или със специален човек, уверете се, че сте избрали най-доброто вино за тази празнична вечер. По-долу ви представяме идеи, но преди да направите избора, не игнорирайте следните два въпроса: 

1 – Какво обича да пие вашият партньор?

Ако планирате да прекарате Свети Валентин с половинката си, първият въпрос, който трябва да зададете, е „Какво обича да пие моят партньор?“.В крайна сметка в това се крие целият смисъл на празника: да покажете на партньора си колко много ви е грижа, като го почерпите с нещо наистина специално.

2- Как планирате да сервирате виното?


Също, преди да се отправите към магазина, е необходимо да знаете дали планирате да сервирате виното с леки хапки или да го съчетаете с основно ястие. Вярваме, че виното винаги трябва да се съчетава с подходяща храна.

Селекция вина

Шампанско: най-доброто вино за празнуване

Първото, за което мнозина се сещат, когато мислят за романтични вина, е шампанското. Изисканите мехурчета и нюансираните вкусове на страхотно шампанско събуждат романтика, каквато малко други вина могат да предизвикват.

Просеко: Любимо от на най-романтичния град в света

Просекото е друго изключително популярно вино за Свети Валентин и повече от всяка друга категория пенливи вина е сред любимците, които могат да се  съчетаят с цялия курс меню – точно, както го правят италианците.

Розе: Цветът на любовта

Въпреки че денят на Свети Валентин е през зимата, розовите вина са друг фаворит за празника  по очевидна причина: цветът на розата.

Червено вино – перфектният завършек за превъзходно ястие

Червеното вино е друг фаворит  за влюбените на Свети Валентин. Празникът е чудесен повод да отворите специална бутилка, която не бихте хабили за обикновена вечеря през седмицата. За правилния избор на  червено вино важат всички класически правила: първо решете какво ще е менюто, след това изберете виното, което ще се съчетае най-добре. 

***

Фото: Unsplash

Последвайте ни и в Instagrаm

Comments are closed.