Ad
Ad
Ad
Lifestyle & Wellness

Обличайте се за работата, която искате, вместо за тази, която имате

Искате ли да излъчвате авторитет, увереност, сила, знание? Дрехите могат да помогнат.
Pinterest LinkedIn Tumblr

Може би се чудите как облеклото влияе върху способността ви да общувате. Всичко започва с това първо впечатление. Първите впечатления значат много.

Помислете колко често съдим хората въз основа на външния им вид. Облеклото е инструмент, който може да ви помогне да поемете контрола върху това как хората ви виждат и управлявате гледната им точка.

Искате ли да излъчвате авторитет, увереност, сила, знание? Дрехите могат да помогнат.

Гардеробът е отражение на вътрешната ни същност. Всеки от нас се опитва да каже или скрие нещо по начина, по който се облича.  Затова можем да  използваме стила, за да повлияем положително на комуникацията си и покажем на хората кои сме и кои искаме да бъдем.

Няколко идеи за това:

Обличайте се за работата, която искате, вместо за работата, която имате. Вероятно сте го чували и преди, но да го повторим и тук:  работи усилено, уважавай другите и се обличай, като шеф. Има някаква магия в стила на обличане. Проучвания сочат, че начина, по който се обличаме влияе на начина ни на мислене.  Затова не бива да се подценява, дори когато работим по телефона и не сме в директен контакт с човека, защото облеклото влияе и на начина, по който говорим.

Често сме в състояние да мислим по -ясно и ефективно, когато сме облечени за работа, защото това ни откъсва от  по -спокойната среда, в която обикновено носим лежерни дрехи.

Ще ви съдят  по външния си вид, затова възползвайте се от него.

Независимо дали е правилно или не, човешката природа преценява другите въз основа на облеклото и външния вид. И понеже това е известен факт (между другото хората с прави зъби се считат за по -успешни), затова възползвайте се от това, което можете и се облечете, за да впечатлите. Това не означава, че трябва да харчите много пари за дизайнерски дрехи, но е хубаво да ги подбирате добре и подходящо.

Ако отивате на среща, изберете чифт прилепнали панталони вместо дънки. По същия начин, можете да замените пуловера с блейзър, ще направите визията си по -лъскава и ще привлечете по-голямо уважение.

Важно е да сте облечени подходящо. И все пак бъдете себе си и внасяйте индивидуалност във визията си. Не е нужно да се обличате за най -консервативния в стаята, а да се стремите някъде по средата.

Костюмът почти винаги се счита за подходящ. Ако сте в по -непринудена среда, можете да помислиге за смели принтове, които излъчват лежерност и шик. Дори ако другите са casual, ако се обличате, за да впечатлявате, ще можете да общувате по-ефективно и да предизвикате повече уважение от тези с дънки и тениски. Освен това проучвания сочат, че добрия стил  повишава абстрактното мислене.

Когато се чудите как облеклото влияе върху способността ви да общувате, помислете как искате хората да ви виждат, как искате да се представите пред света и колко ефективна искате да бъдете.

Ако желаете да постигате успех, стилното и професионално облекло ще ви помогне да постигнете целта си и да я комуникирате на другите.

Последвайте ни и в Instagram

Write A Comment