Ad
Ad
Ad

Оставяте следа в социалните медии, затова е важно какви истории споделяте. Това, което публикувате, коментирате и споделяте е част от вашето „наследство“. И като такова, всеки един от нас, с присъствието си там, полага основи за бъдещите поколения.

Тук сме събрали няколко стъпки, които ще ви помогнат да публикувате съзнателно, да подсилите гласа си, да подсилите гласовете на другите в социалните медии, да положите началото на своята смислена следа, да станете част от решението за един по-свързан и осъзнат свят.

Стъпка 1: Открийте коя е вашата страст

Един прост начин да имате отличимо присъствие в социалните медии е като подкрепите движения, към които вие лично проявявате силен интерес.

Ето някои варанти, които да обмислите:

  • Какви социални каузи ви интересуват?
  • С какви преживявания сте се сблъсквали?
  • През какви професионални или лични предизвикателства сте преминали или преодолявате?
  • На кого се възхищавате и от кого търсите съвети и подкрепа, докато преминавате през тези предизвикателства?
  • Имате ли си модел за подражание или ментор, с който работите или следите в социалните медии?

Използвайте отговорите на тези въпроси, за да започнете да изготвяте типа съдържание и истории, които искате да споделите в социалните медии.

Стъпка 2: Решете колко активни искате да бъдете в социалните медии

Да си го кажем направо, всички водим активен живот и последното, което предполагаме искате, е да си създадете допълнителна работа. Можете да бъдете сигурни, че не е нужно да прекарвате повече часове в мрежите и да ставате инфлуенсър, ако не искате, за да оставите значима следа. Ключът е в това да решите колко време желаете да прекарвате там и да изчислите колко действително отделяте. След като се сдобиете с тази яснота, бързо ще решите и колко активни целите да бъдете, а оттам ще дойде и план за действие.

Стъпка 3: Излезте от филтрите и се научете да се чувствате комфортно, дори когато ви е дискомфортно

Излизането от филтъра и споделянето на съдържание отвъд „живея най-добрият живот“ може да носи чувство на дискомфорт. И все пак, всичко ново в живота се усеща така в началото . Въпреки това, когато публикувате и споделяте истории, не забравяйте деликатността, да изхождате от чувството на любов и да бъдете себе си.

Стъпка 4: Повторете и вижте къде ще ви отведе

Когато сте внимателни и последователни, не подозирате какви нови врати ще се отворят – ще ви дойде нова идея или възможност, или ще срещнете нов ментор. Но, съобразяването на вашите офлайн активности с онлайн присъствието ви със сигурност ще ви направи по-влиятелна личности и двигател за социална промяна.

***

Фото : Unsplash

Последвайте ни и в Instagrаm

Comments are closed.