Ad
Ad
Ad

Вашата кариера е важна, вашите деца са важни, но може лесно да забравите, че и вие ​​също сте важни.

Вашата кариера е важна, вашите деца са важни, но може лесно да забравите, че и вие ​​също сте важни. Да запазиш себе си и все още да си добра майка не е невъзможно, хиляди работещи майки го правят всеки ден. Ако и вие се борите с баланса между майчинството и кариерата, в тази статия ви споделяме няколко идеи, които да ви помогнат в това начинание.

1. Задайте рутина, приоритизирайте задачите си

Това понякога е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но създаването на проста сутрешна рутина и спазването й може да помогне за облекчаване на много стрес както за вас, така и за децата. Приготвянето за следващия ден от предната вечер може да е от голяма полза. Приоритизирането и описване на задачите в списък помага, тъй като и ще изразходвате по-малко време за притеснения откъде да започнете, когато се събудите.

2. Работете ефективно, както вие, така и вашите деца

Съставянето на работен график и спазването му е от първостепенно значение, за да използвате времето си ефективно през деня. Може да е изкушаващо да се потопите в социалните медии, но направете всичко възможно да устоите. Децата ви също може да се нуждаят от помощ за създаването на тяхна собствена структура и начини за организация, като например създаване на он-лайн програма за училище. Поддържането на ясен и кратък дневен план гарантира, че дните ви и тези на децата ви ще са организирани и по-интересни.

3. Присъствайте в живота на децата си

Може да изглежда, че се разбира от само себе си, но необходимостта от връзка между децата и техните родители е нещо, което не е за пренебрегване. Може да ви остава много малко време, което да прекарате с децата си и дори с партньора ви, затова се възползвайте максимално от него –  невероятно важно е.

4. Поддържайте връзка с децата си

Независимо дали поддържате комуникация чрез устройства или използвате сутрините, за да общувате с тях, винаги бъдете свързани и открити с децата си. Възрастта на вашите деца може да направи разговора по-малко ентусиазиран, отколкото бихте искали, но все пак е важно да опитате.

Ако сте в работна почивка  и тя съвпада с тази на децата в училище, обадете им се. В крайна сметка те ще оценят, че сте протегнали ръка в дългосрочен план, може би дори ще извлекат комфорт от възможността да чуят гласа ви през деня.

5. Отделяйте време за семейни активности

Отделянето на време за семейството е изключително важно, използването на свободното време през уикендите, за да сте заедно ще изгради здравословна среда на доверие. Задоволяването на емоционалните нужди на вашите деца е също толкова важно, колкото и задоволяването на физическите им нужди, и това ще им бъде от полза до края на живота им. Не се претоварвайте, но се уверете, че отделяте време за повече внимание на семейството си през почивните дни.

6. Не изоставяйте грижата за себе си

Вашата кариера е важна, вашите деца са важни, но може лесно да забравите, че и вие ​​също сте важни. Получаването на достатъчно сън, отделянето на време за грижа за себе си и научаването да казвате „не“, когато имате нужда, са всички начини, по които можете да гарантирате, че имате необходимата енергия, за да създадете балансиран живот, в който всички са щастливи. Не се самообвинявайте за това, което не можете да направите, а се съсредоточете върху това, което можете. И помнете – ако неглижирате себе си, ще имате още по-малко време и енергия и за майчинството и за кариерата си.

Четете още Майчинските умения, които помагат за служебно повишение

***

Снимки: Unsplash

Последвайте ни и в Instagrаm

Comments are closed.