Ad
Ad
Ad

Живеем във времена, в които за грижата за себе си отделяме специален ден в календара ни. Но ако и за вас намирането на време за себе си е почти невъзможно, защото работите от девет до пет, след което сте заети с домашните задачи и ето че дошло времето за лягане, тогава кога идва ред да си поемете дъх, да не говорим да се отвори прозорец за маска за лице?! Тук искаме да помогнем.

Да, всички така сме свикнали да говорим за грижата за себе си и да слушаме за нея, особено когато сме забравили да й отделим времето да го направим. Открихме няколко ключови идеи, с които можете да включите грижата за себе си в ежедневието си. Защото кой не би искал по-ниски нива на стрес, по-добър сън и по-силно самосъзнание? Вдигаме ръка. Предполагаме, че и вие!

Една съвсем лесна рутина, която да приложите в най-удобното за вас време:

15 минути,  в които да се разходите, да се насладите на чаша чай, да прочетете книга, да слушате подкаст, да се обадите на приятел, да пишете в дневника си, да оставите телефона си, да подремнете или ако позволява краткото време – да обърнете внимание на хобито си или направите нещо, което ви носи радост. По-долу споделяме времевите интервали, в които да планирате рутината, която гарантира отваряне на време за грижа за себе си, щом е в графика ви.

Сутрин

Сутрините са най-нежното време от деня. Вие (надяваме се) току-що сте спали шест до осем часа и тялото ви възвръща съзнанието си. Сутрините са идеалното време да практикувате грижа за себе си, ако сте с изключително натоварен график през деня, имате планове през повечето вечери или сте ранобудни.

Следобед

Ако сутрините ви са твърде забързани, а вечерите просто не са вашето време, тези практики за грижа за себе си можете да правите по време на обедната почивка. Да, обедна почивка! Много от нас пренебрегват обедните си почивки. Проучвания сочат, че мнозина рядко ползват обедната си почивка или я прекарват на работнтото си място.

Вечер

Сутрините не са вашето нещо и работите по обяд – разбираме. Здравейте, нощни птици! Една практика преди лягане ще подготви тялото ви за почивка.

Да, това е всичко, дами! Можете да прилагате ритуала си всеки ден, ежеседмично, ежемесечно или когато пожелаете – най-важно  е да знаете, че грижата за себе си не трябва да бъде приемана, като нещо екстравагантно. Напротив, тя дарява тялото и ума ви с любовта, която заслужават и ви служи да се справяте с  върховете и паденията с лекота.

***

Фото корица: Unsplash

Последвайте ни и в Instagrаm

Comments are closed.