Ad
Ad
Ad

Рустик интериорният дизайн пренася откритото на закрито и включва земни елементи, като дърво, юта и камък в мебелите и декора.

Какво е рустик интериорен дизайн?

Рустик интериорният дизайн набляга на органичните материали и естествените елементи. Мнозина свързват този стил със селските дървени колиби или къщи, въпреки че не е задължително селският стил да е преобладаващ – напротив, той може да се смесва и да се прилага към много други дизайнерски стилове, включително бохо и медитерениан.

За разлика от луксозните елементи присъстващи при другите стилове, рустик декорът е по-непретенциозен и не разчита на богати украси и атрактивни елементи или полилеи. Вместо това, включва декоративни възглавници, изработени от чул, килими от телешка кожа и дървени стени или маси. В основата при него стои създаването на пространство, което е топло, привлекателно и възможно най-естествено. Каменни камини, плотове с необработени ръбове, груби сурови материали, дървени подове – рустик докосването е меко и естествено и чрез него често внасяме планинския и ранчов чар с ретро елементи у дома.

Пет основни характеристики на рустик дизайна

Естествените материали и естествената красота са основното вдъхновение за рустик стила. Идеите за домашен декор включват меко спално бельо в спалнята, дървена маса за трапезария или масичка за кафе от пън. Ето пет характеристики на стила на интериорен дизайн:

1. Земни тонове

Кафявото, сивото, зеленото и червеното правят пространството по-уютно. Опитайте се да запазите цветовата си палитра монохромна и приглушена и потърсете вдъхновение от елементите на гората.

2. Сурови материали

Включете естествени сурови материали като теракота и камък или по-меки – като карирани одеяла или кожи, за да довършите облика на „селската“ си всекидневна. Закачете метални аплици, монтирайте рафтове за книги, изработени от рециклирани материали. Можете да персонализирате своя селски интериор, като пренастроите предметите – например, използвайте стара врата за маса за хранене. Ако вашият дом вече включва детайли като открити дървени греди на входа – направете ги фокусни точки.

3. Вдъхновение от животните

Вдъхновени от природата изящни елементи, като еленови рога, окачени над камината, или килими от животински кожи в спалня или всекидневната, пренасят природата вътре. За по-изтънчен вид, коженият диван или стол също могат да помогнат за създаването на по-рустик атмосфера.

4. Естествена зеленина

Живите растения ще отворят пространството, ще добавят яркост е ще създадат усещане за дърво. Помислете за окачване на растения в стил лози над вашите кухненски шкафове или да използвате венци, за да подсилите декорацията на стените. Независимо какво изберете – да засадите в буркани, стари щайги, палети или малки саксии от юта, растенията ще дадат много живот на пространстовото.

5. Топла атмосфера

Жилищното пространство в селски стил трябва да е уютно и привлекателно. Запалете огън в каменната камина, или просто запалете свещ от канелено дърво. Направете аромата и звука фокус точка на декора ви, за да внесете усещането за природа във вашата рустик спалня или модернизирана селска къща.

Рустик мебели и идеи за декориране могат да бъдат намерени на много места. Независимо дали решите да създадете мечтана селска къща сами или с помощта на интериорен дизайнер, не пропускайте да посетите местния битпазар и антикварните магазини наоколо, където със сигурност ще откриете артикули и идеи за своя декор.

Четете още:

21 начина да включите гръцки дизайн в домашния си декор

Ключовите интериорни елементи, които преобразяват стаята

***

Снимки: Pexels

Последвайте ни и в Instagrаm

Comments are closed.