Ad
Ad
Ad
Филми и сериали

Тв сериали и филми, които всеки маркетинг човек трябва да изгледа

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ако някакси покрай пандемията сме се озовали с повече свободно време вкъщи (хоум офис или не), ТВ сериалите и документалните филми биха могли да бъдат чудесен начин за запълване на тези часове. Те могат да ни помогнат да се отпуснем и да презаредим, че дори и да си вземем по нещичко от всеки.

В тези трудни времена, когато нивата на тревожност са изключително високи, можем да релаксираме като си пуснем някой нов сериал. А пък ако изберем правилното шоу и се задържим на него, освен бягство, ние можем да получим и необходимото вдъхновение, което да ни помогне да погледнем на нещата от друг ъгъл.

Ако работата ви е в сферата на маркетинга или предприемачеството, ето няколко идеи за сериали, които ви препоръчваме да изгледате:

Dirty Money

Една от най-добре приетите от критиката продукции на Netflix и един от най-добрите бизнес сериали за неразказаните истории за скандали, финансови злоупотреби и корупция.

Защо да го гледате: Всеки един от 6-те едночасови епизода се фокусира върху един пример за корпоративна корупция и включва във всяка история интервюта с ключови играчи.

Какво можете да си вземете: Сериалът дава една по-широка представа за големите корпорации и техните “тъмни страни”, като по този начин помага на новите предприемачи да открият това, което стои зад лъскавата фасада на корпоративния свят.

Suits

Действието се развива в измислена адвокатска кантора в Ню Йорк, проследявайки живота на адвокат и неговия сътрудник. Сериалът дава уроци по увереност и правда и демонстрира колко далеч можете да стигнете, ако някой просто повярва във вас.

Защо да го гледате: В продължение на седем сезона Suits използва добрия хумор, за да изобрази как героите се справят с трудни ситуации и винаги успяват да излязат на върха.

Какво можете да си вземете: Шоуто се върти около темите за постоянството, важността от придържане към етиката и необходимостта от силна комуникация. Това е чудесен начин да се научи повече за преговорите и как да се действа в сложни корпоративни ситуации.

Working Moms

Това е комедия, в която се разказва за живота на няколко работещи майки и техните опити да запазят баланса между работата и личния си живот.

Защо да го гледате: Сериалът успява да премине отвъд уморените и стереотипни герои, които сме свикнали да виждаме в много ситкоми. Шоуто се чувства истинско по начина, по който изобразява хора, които се опитват да балансират личния си живот, родителството и професионалните цели. А и е адски смешно!

Какво можете да си вземете: Шоуто не само, че не се страхува да изобрази идиличната реалност на това, с което се сблъскват работещите майки, но го прави и по един особен начин, който намира хумора в ежедневния живот. Така че, ако се опитвате да балансирате между това да сте добър предприемач, да се грижите за един или двама мъници вкъщи, както и да се опитвате да поддържате някакво подобие на връзка, то това шоу е за вас.

The Mind

Човешкият ум често е оприличаван на голяма мистерия. Но учените през годините са свършили много работа, търсейки отговор на въпроса как нашият мозък функционира.

Защо да го гледате: The Mind, Explained е документален сериал на Netflix, който показва как работи нашия мозък. Сериалът ни превежда през пет от най-интригуващите му части, обхващащи паметта, сънищата, тревожността, вниманието и психеделиците.

Какво можете да си вземете: Като човек, занимаващ се в сферата на маркетинга или предприемачество, колкото повече успеете да разгадаете мистериите на ума, как хората мислят и какво ги кара да работят, толкова по-добре можете да включите тези знания в собствените си бизнес стратегии.

Better Call Soul

“Обадете се на Соул” е едновременно прелюдия, спиноф и продължение на „В обувките на Сатаната“(Breaking Bad).

Защо да го гледате: Подобно на своя предшественик, Better Call Saul е завладяваща, мрачно хумористична модерна драма, преливаща от съспенс, който те кара да продължаваш да гледаш.

Какво можете да си вземете: От главния герой Соул могат да се научат много важни уроци за предприемачеството, като например как да се поемат рискове в опитите за разрастване на пазара или как да се въплати поведението „бъди фалшив, докато успееш“. Разбира се, неговите успехи са засенчени от неморалните и противоречиви начини, по които ги постига. Но можем да се поучим от безскрупулното му поведение, а и успоредно с това да се посмеем добре.

Mad Men

Ако работите в сферата на маркетинга, неминуемо сте чували за Mad Men – периодична драма за живота на криейтив директор от 60-те години на миналия век.
Шоуто се излъчва за пръв път през 2007, но ако не сте имали шанса да го гледате, сега е моментът да се потопите в 92-та му епизода, разказващи за живота в рекламна агенция през 60-те, когато всичко е могло да бъде продадено, стига да е имало правилното рекламно послание.

Защо да го гледате: Mad Men представя завладяващ поглед отвътре на това как функционира една рекламна агенция, включвайки бизнес структурата, връзката с клиентите и самия творчески процес; и съвсем не изключва сериозната консумация на алкохол и широко разпространения сексизъм.

Какво можете да си вземете: В епоха, когато консуматорството се равнява на щастие за мнозина, този сериал предлага страхотни съвети как да сглобите маркетингови стратегии, като същевременно печелите щастието на клиентите. А щастието е това, което рекламата наистина продава, нали?

И няколко бонус заглавия:

The Office

Комедиен ситком с прекрасна игра и ангажиращ сценарий.

Broken

Документална поредица за корумпирания и нефункционален корен на различните индустрии – за грим, ел. цигари, мебели и пластмаса.

Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates

Документална поредица за основателя на Майкрософт.

Girl Boss

Сериал по автобиографията на София Аморусо, CEO и основател на Nasty Gal -американски моден бранд – и вдъхновяващ предприемач.

Emily in Paris

Комедийна драма за млада инфлуенсърка, която бива изпратена от голямата си маркетинг фирма в Чикаго в бутикова агенция от Париж.

Silicon Valley

Група от нърдове, които създават технология, за която завиждат големи конкуренти, дори подобна на Google компания.

The Great Hack

Документален филм за скандала с Facebook & Cambridge Analytica, разказвайки как технологиите, потребителската информация и анализа на данни се превръщат в социален експеримент.

Billions

“Милиарди“ е комплексна драма за игра на влияние. Разгневен и амбициран, щатският прокурор Чък Роудс и брилянтният цар на сделките с хедж-фондове – Боби Акселрод са в напрегнат сблъсък, в който всеки използва целия си умствен потенциал, власт, влияние и средства, за да изпревари другия. Ударите са в милиарди!

Empire

Един от най-добрите бизнес сериали. Шоуто е добър пример за това как конкуренцията за контрол над компанията и алчността могат да повлияят живота на предприемача. Сериалът предлага множество идеи и решения относно трудните избори и какви са последствията от тях.

Снимки: Pexels

***

Последвайте ни и в Instagrаm

Comments are closed.