Ad
Ad
Ad
Lifestyle & Wellness

Цветове за офиса за повишаване на креативността, щастието и производителността

Попитахме Мила Илчева - художник и дизайнер, кои за нея са тези цветове?
Pinterest LinkedIn Tumblr
Креативността е сред  любимите ни теми и  сме в постоянно търсене на начини за подобряване на  творческите  резултати и  мисленето извън кутията. Приемаме тези статии, като практическо ръководство за това как да преодоляваме  творческия блокаж. А днешната е обърната към организирането на работното пространство- вкъщи или офиса – цветово. 
 
 
Несъмнено и дори научно доказано е, че цветовете влияят на различни области от нашия живот.  Но като  всичко в живота, това, което е идеално за дадена ситуация, може да се окаже контрапродуктивно в друга. И цветовете не са изключение. Цветовете, които виждате, променят настроенията ви и имат видим ефект върху емоциите и възгледите ви за света. Да вземем за пример  настроението и производителността на работното място, които също се променят при  правилно избрания цвят. 
 

Цветовете могат да влияят на производителността, креативността и настроението ни по време на работа.  Попитахме Мила Илчева – художник и дизайнер, кои за нея са тези цветове?

 

Цветовете, които ме вдъхновяват са естествените цветове от природата, но това не е изненадващо, защото всички сме неразривно свързани със заобикалящата ни среда.   Цветовете на растеж, свежест, прогрес, като зеления, ме тонизират и ми дават надежда за развитие. Жълтият на топлината, светлината ми дават енергия. Кафявият цвят на земята, ме заземява и успокоява, дава ми “почва под краката”. Тюркоазеният цвят е един много специален и лично за мен вълшебен цвят, той и златния внасят магията в моето ежедневие и творчество.    

***

Фото корица: Unsplash

Последвайте ни и в Instagrаm

Comments are closed.