Ad
Ad
Ad

Ключът към френския начин на готвене се крие в простотата на съставките. Парижани рядко се отклоняват от основните съставки, а вътрешността на хладилниците им винаги изглеждат сходни. Ястията им са ароматни заради пълномаслените млечни продукти и прясно изпечения хляб и са в малки порции, които са засищащи поради пълнотата на съставките им.

Вместо да подгрява нискокалорична замразена вечеря от хранителния магазин, заетият парижанин приготвя семпла храна, използвайки няколко съставки, които си набавя от магазинчетата надолу по улицата или на път за вкъщи от работа.

Парижани сякаш познават тайните на всичките ни мечти за отслабване – ястията им са вкусни, но телата им са здрави. Те избират лесни и вкусни рецепти, които са толкова добри, че ги приготвят отново и отново и посвещават всяка хапка на простото действие да й се насладят.

За да започнете своя собствена френска диета, ето 10 основни продукта, които повечето парижани винаги имат под ръка.

1. Картоните за яйца са винаги пълни (и се съхраняват на плота или перваза на прозореца)

2. Поне една багета винаги е на масата

3. Дижонската горчица добавя страхотен вкус почти на всичко

4. Зехтинът е основен продукт (по множество причини)

5. Fromage е задължителен

6. Маслото всъщност е във всичко

7. Виното винаги е под ръка

8. Киселото мляко се съхранява в малки стъклени съдове на хладилника

9. Чаят е любим на парижани

10. Десертът винаги е наличен (и никога не идва с чувство за вина)

***

Фото: Unsplash

Последвайте ни и в Instagrаm

Comments are closed.