Ad
Ad
Ad
Lifestyle & Wellness

3 мантри за вярата, че сте повече от това, което пише в LinkedIn профила ви

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Аз съм повече от работата си, повече от 9 до 5, повече от възнаграждението си“.

Сигурно не ви e необичайно да сте отнесени от вихъра на работата. Имате куп уговорки за срещи, кафета, презентации, документи за подготвяне, работа с партньори… Още ли сте тук? Изгубихме ли ви на кафето? Знаем много добре, че гореизброеното изисква упоритост, решителност, късно лягане и ранно ставане.

Но понякога необходимостта да се справим с всичко може да ни повали. Особено, когато чувстваме, че изоставаме или губим равновесието между професионалния и личния си живот. Затова днес бихме искали да ви насърчим, като жени, да прегърнете себе си и да се подсетите кои сте в този момент – „перфектни“.

Представяме ви три мантри за връщане на баланса, положителното отношение към деня и вярата, че сте повече от това, което пише в LinkedIn профила ви.

МАНТРА 1: Аз мога да се справя

Празнувайте себе си, точно каквито сте. Тази мантра събужда увереността, че можем да се справим с всичко в работата с лекота. Просто имайте силата да си го кажете, че можете да го направите. Дали сутрин, преди да тръгнете, или по време на обедната почивка – дишайте с тези думи.

МАНТРА 2: Това, което правя има значение

Това, което правим има значение – това важи както за офиса, така и извън него. Много често поставяме личните си интереси и хобита на заден план, погълнати от службата. Но когато се чувстваме по-добре и идеите ни са по-добри.

Енергията, която внасяме в работния процес се отразява и на резултите от него. Грижата за себе си и подхранването ни, като човешки същества са също толкова важни, колкото и грижата за бизнеса. Те не само ни помагат да сме по-продуктивни, но и като отделяме ежедневно време и за интересети си извън офиса, то носи и екстра вдъхновение.

МАНТРА 3: Ефектът от работата ми е значим и ми носи възвръщаемост

Тук не става въпрос за “кокошката или яйцето?”. Когато внасяме положителни вибрации в работата си, се чувстваме по-удовлетворени и от крайния резултат. Поглеждаме какво сме свършили и се чувстваме развълнувани да го покажем и споделим със света. Защото сме много повече от самата работа, като работа. Когато вярваме, че  работата ни е значима, тя се превръща в наша мисия за света.

И така, докато четете това сега, подарете си онзи спининг курс, за който си мислите от седмици, планирайте си време за хобито, което не сте практикували, откакто сте започнали последната работа и маркирайта неделята, като ден за  приятно изкарване със семейството и близките хора.

***

Фото: Unsplash

Последвайте ни и в Instagram

Comments are closed.