Ad
Ad
Ad

Есента е тук, а това може да значи само едно – време е да създадете уютна атмосфера у дома. Когато времето започне да се захлажда и листата да се прошарват цветно, комфортът и топлината придобиват съществено значение. Ето няколко идеи как да създадете уютен и привлекателен дом тази есен:

Прегърнете земните тонове

Ако предпочитате неутралния декор и не си падате по цветните интериори, есента е времето да опитате нови решения със земните цветове. Тези тонове се съчетават изключително добре с неутрален или монохромен домашен декор и могат да му добавят допълнително усещане за топлина и уют. Например, включете топли нюанси на оранжево, наситено бордо и маслинено зелено в декорацията.

Помислете дали да не смените летните декоративни възглавници и завеси с нови в тези нюанси. А може да добавите и леки акценти като вази, свещи или произведения на изкуството в земни тонове, за да постигнете завършеност.

Меки текстури

Есента е времето, когато се сгушвате на дивана с чаша горещ шоколад, затова го изберете да е възможно най-удобен. И към него може да добавите мек и уютен текстил като плетени или плюшени одеяла, за да допълните сгряващото и уютно настроение.

Сезонни цветя

Няма как да пренебрегнем сезонните цветя и да не внесем красотата от градината на закрито. Заменете летните саксии със сезонни – слънчогледи, далии и хризантеми и ги подредете в стилни кашпи.

Свещи

Кой не обича свещи?! Ако искате да създадете мека и уютна атмосфера в дома си тази есен, свещите са задължителни. Запалването на свещ след дълъг работен ден всъщност може да ви помогне да се отпуснете и пренастроите.

Когато избирате свещите, фокусирайте се на сезонните аромати – канела и ябълков пай. Поставете ги навсякъде, където искате да създадете уют и топлина. Например във всекидневната, спалнята или банята.

Произведения на изкуството, вдъхновени от есента

Произведенията на изкуството могат незабавно да променят настроението на стаята и да й вдъхнат това специално чувство. Можете да преобразите дома си с вдъхновени от есента стенни произведения на изкуството. Отново избирайте земните тонове и текстури, за да създадете единен вид и усещане с останалата част от вашия есенен декор.

И най-важното – не пропускайте да добавяте свои лични щрихи. Независимо дали това са рамкирани семейни снимки или декорации със сантиментална стойност, така ще накарате вашето пространство да се чувства наистина като у дома.

***

Снимки: Pexels

Последвайте ни и в Instagram

Comments are closed.