Ad
Ad
Ad
Lifestyle & Wellness

Relax, take it easy…или как да създадем релаксираща и продуктивна среда вкъщи

Pinterest LinkedIn Tumblr

Работим от вкъщи повече от всякога, но хаотичното офис пространство у дома може да засили стреса и безпокойството ни. Home office с една спокойна енергия може да помогне да се почувстваме по-продуктивни и ефективни, а с това да насърчим и добрите си резултати.

Представяме ви 10 съвета как да подредим работното си място вкъщи, за да сме щастливи и успешни:

Свеж въздух и слънчева светлина

Първото и най-важно нещо е да подредим работното си място до прозорец, от където ще може да получаваме голямо количество естествена светлина. Липсата на прозорци е пагубна за психичното ни здраве, затова трябва да търсим светлината и да проветряваме често помещението.

Течащата вода за успокоение на сетивата

Звукът на течаща вода може да бъде изключително лековит. Затова дали чрез специална машина или с клипче от Youtube водата е в състояние да отмие всякакво чувство на тревожност и безпокойство.

Свещи и ароматерапия

Ароматерапията е изключително лесен метод за създаване на приятна и отпускаща атмосфера вкъщи. Подберете качествени свещи, най-добре да са от естествен восък – пчелен или соев. Изберете аромати на лавандула за релаксация, цитрус или мента, за да повдигнете духа си или пък жасмин, за да намалите стреса.

Вода и здравословна храна

Хубаво е да имаме време за няколкоминутно разтягане всеки ден. Както и да приемаме много течности и да похапваме здравословни закуски.

Кратки почивки

Добре е да ги правим на всеки час и половина, да речем.

Движение

Хубаво е да можем да станем и да излезем на кратка разходка…да се насладим на греещото слънце, да погледнем към небето, да послушаме птиците..

Продуктивна дрямка

Ако се чувстваме изморени, трябва да умеем да се вслушваме в сигналите на тялото си и да си подарим една дрямка, без да се чувстваме гузни. Гарантирано ще се освежим и съответно ще бъдем по-продуктивни и ефективни в работата си.

Медитация

Да се опитаме да практикуваме медитация всяка сутрин. Тя е особено силна по това време на деня, тъй като нашата нервна система все още не е настроена за предстоящия ден. Медитацията ни подготвя по-добре за предизвикателствата, които ни предстоят; тя може да бъде защита от стреса.

Homo socius

Във времена на пандемия, повече от всякога е важно да не губим връзка с останалия свят и да не се самоизолираме. Според проучване от 2020г. на Европейската комисия, усещането за самота у българите заради пандемията е нараснало с 15% само за миналата година. „Самотата и отдалечеността от обществото носят вредни последици за психическото и физическото здраве.”, се казва в доклада. Така че, не го отлагай, позвъни на приятелката си!

Организирай работното си място

Редът в заобикалящата ни среда е важен и за реда в главата ни. Поддържането на работното ни място чисто и подредено, ще ни помогне да зададем правилната енергия на работния си ден.

Фото: Usnplash

***

Последвайте ни и в Instagram

Comments are closed.